Bagel házilag - Remek reggeli

A bagel formáját tekintve olyan, mint egy fánk, de íze inkább egy kalácshoz hasonlít. Általában szendvicsként funkciónál, de köretként is adható.

Hozzávalók

  • 50 dkg finom búzaliszt
  • fél csomag élesztő
  • 2 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • kevés vaj és liszt
  • 4 ek. Langyos víz

Elkészítés
A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a cukrot, egy kevés vizet és simára keverjük. Letakarva 20 percig pihentetjük. A vajat a tejjel mikróba tesszük. Felverjük a tojásokat, beleöntjük a tejet, és hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot és egy csipet sót. Összegyúrjuk és egy órán át pihentetjük. Ezután 14 részre osztjuk és megformázzuk a bageleket. 3 liter vizet sóval és 1 dkg cukorral felforralunk. Ha már forró, belemártjuk a tészta karikákat. Ha lecsöpögtek, egy kivajazott tepsibe helyezzük őket, megkenjük tojássárgájával és 25 percig, 190 fokon sütjük.

Oldalak

Lifestyle
10 meglepő NASA találmányt mutatunk, ami mára a mindennapi életünk részévé vált.
Lifestyle
Önkielégítés megvonás két éven keresztül? Nos, nem pont erre az eredményre számítanánk.
Egészség
Talán te sem gondoltad volna, de a növényi alapú tejalternatívák közül a mandulatej mögött bizony a zabtej a legnépszerűbb választás, amely az elmúlt időszakban igencsak éles vitákat váltott ki,...