A tökéletes vasárnapi ebéd: Baconnel rakott fűszeres burgonya

Gyors, olcsó és annyira egyszerű a rakott krumpli ezen verziója, hogy te is meglepődsz majd rajta.

Baconnel rakott fűszeres burgonya

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg bacon
  • 20 dkg trappista sajt
  • 5 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 9 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor snidling
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 kk szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés:

A burgonyákat enyhén sós, forrásban lévő vízben héjában megfőzzük. Egy tűzálló tál alját kibéleljük egy réteg megfőtt, meghámozott és karikákra vágott burgonyával, valamint a főtt tojások felével és a felkarikázott hagymával. A tejfölt elkeverjük két gerezd áttört fokhagymával, az aprított snidlinggel és a reszelt trappista sajttal. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és a szerecsendióval, majd meglocsoljuk a krumpli tetejét, és rászórunk két-három darab babérlevelet. A fűszeres tejfölre halmozzuk a bacon felét, ezután a maradék felkarikázott krumplival és tojással befedjük, majd arra rétegezzük a maradék bacont. Megszórjuk hét megpucolt fokhagymagerezddel, és előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 180 fokon körülbelül 60 perc alatt jól átsütjük, aztán fólia nélkül további 10-15 percig pirítjuk.

További két rakott étel receptjéért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2