Az olaszok kedvence, és már az enyém is: paradicsomos-mozzarellás tészta húsgolyóval

Bevallom, ha csak tészta létezne, akkor sem lenne probléma. Az egyik nagy kedvencem, és bárhol, bármikor el tudom fogyasztani, nem számít a szósz sem, mindegyiket imádom. Szerintem a paradicsom és a mozzarella egy remek és jól bevált páros, és hogy az energia se maradjon el: hozzádobtunk még pár húsgolyót. Így készül a paradicsomos-mozzarellás tészta, húsgolyóval.

Hozzávalók (4 főre)

  • 40 dkg kagylótészta
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál ketchup
  • só, bors
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • 45 dkg hámozott paradicsom
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • 1 marék friss bazsalikom a tálaláshoz

Elkészítés

A tésztát kifőzzük lobogó, sós vízben, majd leszűrjük. A zúzott fokhagymával megfűszerezzük a darált húst, illetve hozzáadjuk a ketchupot, az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint), végül a tojással és zsemlemorzsával alaposan összegyúrjuk. Vizes kézzel kis golyókat formázunk a masszánkból, és kevés olajon, alacsony lángon, körbeforgatva kisütjük őket. A hámozott paradicsomot ráöntjük a húsgolyókra, hozzáadjuk a mozzarella darabokat, majd a leszűrt tésztával összekeverjük és tálalhatunk is. Szórhatunk rá bazsalikomlevelet, ha díszíteni szeretnénk.

Én biztos kipróbálom, Téged is megkínálhatlak?

Fotó: Pepper.ph

Oldalak

  • 1
  • 2