Az olaszok kedvence, és már az enyém is: paradicsomos-mozzarellás tészta húsgolyóval
Bevallom, ha csak tészta létezne, akkor sem lenne probléma. Az egyik nagy kedvencem, és bárhol, bármikor el tudom fogyasztani, nem számít a szósz sem, mindegyiket imádom. Szerintem a paradicsom és a mozzarella egy remek és jól bevált páros, és hogy az energia se maradjon el: hozzádobtunk még pár húsgolyót. Így készül a paradicsomos-mozzarellás tészta, húsgolyóval.
Hozzávalók (4 főre)
- 40 dkg kagylótészta
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál ketchup
- só, bors
- fél csokor petrezselyem
- 1 tojás
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
- 45 dkg hámozott paradicsom
- 20 dkg mozzarella sajt
- 1 marék friss bazsalikom a tálaláshoz
Elkészítés
A tésztát kifőzzük lobogó, sós vízben, majd leszűrjük. A zúzott fokhagymával megfűszerezzük a darált húst, illetve hozzáadjuk a ketchupot, az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint), végül a tojással és zsemlemorzsával alaposan összegyúrjuk. Vizes kézzel kis golyókat formázunk a masszánkból, és kevés olajon, alacsony lángon, körbeforgatva kisütjük őket. A hámozott paradicsomot ráöntjük a húsgolyókra, hozzáadjuk a mozzarella darabokat, majd a leszűrt tésztával összekeverjük és tálalhatunk is. Szórhatunk rá bazsalikomlevelet, ha díszíteni szeretnénk.
Én biztos kipróbálom, Téged is megkínálhatlak?