Recept

Az íz, amire még gyerekkorodból emlékszel: Ilyen az igazi májgaluska!

Hús- és zöldséglevesbe is szaggathatod.

Májgaluska

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Hozzávalók:

  • 15 dkg sertésmáj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2-3 petrezselyemlevél
  • 4 dkg zsír
  • 1 zsemle
  • 2 csipet őrölt bors
  • 1 csipet majoránna
  • 1 tojás
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 2 dkg liszt

Elkészítése:

A finomra aprított hagymát és petrezselyemzöldet megpirítjuk a zsírban, majd hozzáadjuk a megtisztított, ledarált májat, a vízben áztatott és alaposan kinyomkodott zsemlét, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Hozzáütjük a tojást, beleszórjuk a zsemlemorzsát és a lisztet, a végén pedig jól összedolgozzuk az egészet és kis galuskákat szaggatunk belőle a levesbe vagy sós vízbe. Zöldség- és húslevesbe is kitűnő.

Még két isteni levesbetétért lapozz a következő oldalra!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Sztárok
Michelle Pfeiffer neve évtizedeken át egyet jelentett a szépséggel, a tehetséggel és a filmsztárok valódi aranykorával. Ma pedig, 67 évesen is olyan kisugárzása van, amelyet egyszerűen nem lehet...
Sztárok
A színésznő a minap Szaúd-Arábiában járt az idei Red Sea International Film Festival nyitóestjén, ahol egy olyan fekete estélyit viselt, hogy még az állunk is leesett tőle.
Sztárok
Úgy tűnik, Kamilla királyné már rég nem csupán a háttérből figyeli a királyi udvar működését: ő az, aki sokszor irányít, és olyan feltételeket szab, amelyeket olykor a személyzet is ledermedve...
Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.