Recept

Az íz, amire még gyerekkorodból emlékszel: Ilyen az igazi májgaluska!

Hús- és zöldséglevesbe is szaggathatod.

Májgaluska

Hozzávalók:

  • 15 dkg sertésmáj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2-3 petrezselyemlevél
  • 4 dkg zsír
  • 1 zsemle
  • 2 csipet őrölt bors
  • 1 csipet majoránna
  • 1 tojás
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 2 dkg liszt

Elkészítése:

A finomra aprított hagymát és petrezselyemzöldet megpirítjuk a zsírban, majd hozzáadjuk a megtisztított, ledarált májat, a vízben áztatott és alaposan kinyomkodott zsemlét, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Hozzáütjük a tojást, beleszórjuk a zsemlemorzsát és a lisztet, a végén pedig jól összedolgozzuk az egészet és kis galuskákat szaggatunk belőle a levesbe vagy sós vízbe. Zöldség- és húslevesbe is kitűnő.

Még két isteni levesbetétért lapozz a következő oldalra!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.
Sztárok
Csütörtök délelőtt jelentették be, hogy az 55 esztendős ausztrál énekesnő is fellép majd az idei Sziget Fesztiválon.