Az íz, amire még gyerekkorodból emlékszel: Ilyen az igazi májgaluska!

Hús- és zöldséglevesbe is szaggathatod.

Májgaluska

Hozzávalók:

  • 15 dkg sertésmáj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2-3 petrezselyemlevél
  • 4 dkg zsír
  • 1 zsemle
  • 2 csipet őrölt bors
  • 1 csipet majoránna
  • 1 tojás
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 2 dkg liszt

Elkészítése:

A finomra aprított hagymát és petrezselyemzöldet megpirítjuk a zsírban, majd hozzáadjuk a megtisztított, ledarált májat, a vízben áztatott és alaposan kinyomkodott zsemlét, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Hozzáütjük a tojást, beleszórjuk a zsemlemorzsát és a lisztet, a végén pedig jól összedolgozzuk az egészet és kis galuskákat szaggatunk belőle a levesbe vagy sós vízbe. Zöldség- és húslevesbe is kitűnő.

Még két isteni levesbetétért lapozz a következő oldalra!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!