Angol citromkrém - Recept

Angliában a lekvárhoz hasonlóan fogyasztják ezt az isteni citromos krémet, péksüteményre kenve, tortákhoz és mártogatósnak is kiváló. Próbáld ki!

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 3 db citrom
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál keményítő

Elkészítés

Tegyünk egy fazék vizet a tűzre, majd a tetejére egy odaillő tálat, ebben fogjuk elkészíteni a krémet. Reszeljük le a citromok héját, csavarjuk ki a levét, szűrjük le és mérjünk ki belőle 1 dl citromlevet, ugyanis ennyi kell a krémhez. A keményítőt, a cukrot és a reszelt citrom héját keverjük el a tálban, adjuk hozzá a tojásokat, és folyamatos kevergetés mellett melegítsük. Mikor kezd habosodni a tojás és elolvadt a cukor, hozzáadjuk a citrom levét, és kavargatjuk tovább, míg be nem sűrűsödik. Ekkor hozzátesszük a kockára vágott vajat, így a keverék kb. 2 perc múlva sűrű, fényes krémmé alakul.

Ezt is ajánljuk: Amerikai palacsinta juharsziruppal

Fotó: agriec.co.za

Oldalak

Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.