Ananászos raguleves - Téli gyümölcsös finomság

A hideg idő eljövetelével hajlamosak vagyunk elhanyagolni a gyümölcsös leveseket, pedig nem csak remek nyári, hideg levesek készíthetőek belőlük. Kóstold meg ezt az ízletes ananász ragulevest!

Hozzávalók

  • 30 dkg csirkemell
  • 10 dkg gépsonka
  • 1 doboz ananász
  • 1 sárgarépa
  • csipetnyi citromfű
  • kakukkfű
  • menta
  • sáfrány
  • 1 l erőleves
  • 2 ek margarin
  • 1 pohár tejföl
  • 1 ek rizsliszt

Elkészítés
A margarint egy edényben felforrósítjuk, a húst kockára, a sonkát csíkokra vágjuk és a forró margarinra dobjuk. Kevergetés mellett, pár percig sütjük, majd hozzáadjuk a megtisztított és lereszelt sárgarépát és a fűszereket. Ezután felengedjük az erőlevessel és az ananászlével. Közepes tűzön pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott ananászt is. A lisztből és a tejfölből habarást készítünk és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk.

Az ananász jótékony hatásairól itt olvashatsz.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!