Ananászos pulykaragu - Keleties ízvilág

Ha szereted a keleties, kissé édeskés ízvilágot, ezt az ananászos pulykát feltétlenül ki kell próbálnod! Nagyon finom, ráadásul elkészítéséhez nem is kell túl sok idő!

Hozzávalók

  • 400 g pulykamellfilé
  • 350 g ananász
  • 4 ek borecet
  • 4 ek ketchup
  • 3 ek méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek vodka
  • 2 ek rizsliszt
  • 2+2 ek olaj
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 1+1 ek szójaszósz
  • 1-1 piros, zöld és sárga paprika
  • 1 kk currypor
  • 1 ek étkezési keményítő
  • diónyi gyömbér
  • só, bors

Elkészítés

A húst csíkozzuk fel, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg egy evőkanál szójaszósszal és a vodkával. Fél óráig pihentessük a hűtőben. Közben a póréhagymát karikázzuk fel, a paprikát pedig kockázzuk fel. A gyömbért és a fokhagymát aprítsuk fel. Készítsük el a mártást: keverjünk el egy evőkanál szójaszószt a ketchuppal, a borecettel, a mézzel, a keményítővel, a chiliporral, a sóval és a borssal, valamint 2 dl ananászlével. Wokban 2 evőkanál olajon pirítsuk meg a bepácolt és rizsliszttel megszórt húst. Egy másik serpenyőben olajon fonnyasszuk meg a gyömbért és a fokhagymát, forgassuk bele a póréhagymát és a curryt, a paprikát, végül az ananászt is. Főzzük együtt pár percig, majd adjuk hozzá a húst és a mártást, hagyjuk, hadd sűrűsödjön be. Rizzsel tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: thescrumptiouspumpkin.com

Oldalak

Sztárok
Vilmos szerint egyenesen őrültség Katalin titkos, éjszakai hobbija - ezt maga a hercegné vallotta be korábban egy podcastben.
Egészség
Sokan sajnos már csak akkor mennek el fogorvoshoz, amikor valami problémát észlelnek. Pedig itt egy rutinbeavatkozásról van szó, ami ráadásul nem is fájdalmas.
Utazás
Magyarországon is sok állat esik áldozatul az autósoknak, de egy kis odafigyeléssel ezt el lehet kerülni. Ráadásul ezt az állatfajt nem is könnyű észrevenni.