Amarettós-teás tiramisu - Különleges recept

A tiramisu az egyik legfinomabb desszert, így nem meglepő, hogy rengeteg különféle recept létezik már. Az alábbi azonban mindegyiknél különlegesebb, ugyanis ínycsiklandó teával készül.

A tea szerepe a gasztronómiában

A Dilmah az elmúlt közel három évtizedben művészi szintre emelte a teakészítést. Megmutatta, hogyan lehet valódi, friss és minőségi teát előállítani úgy, hogy közben elkötelezett támogatója környezetének és a bolygónknak. A legfinomabb minőségi tea és az ételek párosításával pedig egyenes út vezetett a gasztronómia világába, ezért 2009-ben létrehozta a Teaiskolát, hogy egyedülálló módon mutassa be a minőségi teakészítést, teafogyasztást és a tea szerepét a gasztronómiában.

Hozzávalók

  • 50 ml Dilmah eper tea
  • 100 ml Dilmah fahéjas tea
  • 200 g málna (fagyasztott is lehet)
  • 100 g cukor
  • 100 ml kávé
  • 50 ml amarettó likőr
  • 1 csomag keksz
  • 4 tojássárgája
  • 4 ek cukor
  • 200 ml tejszínhab
  • 200 ml mascarpone

Elkészítés

Az epres teát főzzük meg a cukorral és a málnával. Addig kell főzni, amíg be nem sűrűsödik, majd tegyük félre hűlni. Ezután főzzük meg a fahéjas teát, majd keverjük össze a kávéval és az amarettóval. Törjük fel a tojásokat és annyi cukrot adjunk a tojás sárgákhoz, amíg ki nem fehérednek. Ezután jól vegyítsük el a tejszínhabbal és a mascarponével. A babapiskótákat tegyük bele a kávés teába, hogy jól megszívják magukat. Végül adjuk hozzá a málnás szószt és a mascarponés krémet. A tetejét szórjuk meg egy kevés kakaóval és már kész is.

Ha te is szereted a teát, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Narancsos-citromos tea - Recept

Fotó: fabioviviani.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!