Amarettós-teás tiramisu - Különleges recept
A tiramisu az egyik legfinomabb desszert, így nem meglepő, hogy rengeteg különféle recept létezik már. Az alábbi azonban mindegyiknél különlegesebb, ugyanis ínycsiklandó teával készül.
A tea szerepe a gasztronómiában
A Dilmah az elmúlt közel három évtizedben művészi szintre emelte a teakészítést. Megmutatta, hogyan lehet valódi, friss és minőségi teát előállítani úgy, hogy közben elkötelezett támogatója környezetének és a bolygónknak. A legfinomabb minőségi tea és az ételek párosításával pedig egyenes út vezetett a gasztronómia világába, ezért 2009-ben létrehozta a Teaiskolát, hogy egyedülálló módon mutassa be a minőségi teakészítést, teafogyasztást és a tea szerepét a gasztronómiában.
Hozzávalók
- 50 ml Dilmah eper tea
- 100 ml Dilmah fahéjas tea
- 200 g málna (fagyasztott is lehet)
- 100 g cukor
- 100 ml kávé
- 50 ml amarettó likőr
- 1 csomag keksz
- 4 tojássárgája
- 4 ek cukor
- 200 ml tejszínhab
- 200 ml mascarpone
Elkészítés
Az epres teát főzzük meg a cukorral és a málnával. Addig kell főzni, amíg be nem sűrűsödik, majd tegyük félre hűlni. Ezután főzzük meg a fahéjas teát, majd keverjük össze a kávéval és az amarettóval. Törjük fel a tojásokat és annyi cukrot adjunk a tojás sárgákhoz, amíg ki nem fehérednek. Ezután jól vegyítsük el a tejszínhabbal és a mascarponével. A babapiskótákat tegyük bele a kávés teába, hogy jól megszívják magukat. Végül adjuk hozzá a málnás szószt és a mascarponés krémet. A tetejét szórjuk meg egy kevés kakaóval és már kész is.
Ha te is szereted a teát, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Narancsos-citromos tea - Recept