Almás máktorta recept - Magyarország ízletes tortája 2012

A 2012-es „Magyarország tortája” a rendkívül finom Szabolcsi Almás Máktorta lett. Mi eláruljuk, hogyan készítheted el otthon a szeretteidnek.

Hozzávalók (16 szeletes 22 cm átmérőjű tortához):
Tészta:

  • 500 g tojásfehérje
  • 300g kristálycukor
  • 200 g darált, hőkezelt mák
  • 60 g édes morzsa
  • 100 g hámozott, reszelt alma (Jonatán vagy Idared )
  • fél citrom reszelt héja

Krém:

  • 0,6 l tej
  • 130 g cukor
  • 70 g kukorica keményítő
  • 3 db tojás sárgája
  • fél vaníliarúd
  • 250 g tejszínhab

Almatöltelék:

  • Reszelt hámozott alma (Jonatán vagy Idared) 0,5 kg
  • 50 g vaj
  • 50 g cukor
  • 0,5 dkg őrölt fahéj
  • fél citrom

Elkészítés:
Tészta:
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A mákot, a morzsát és citromhéjat a reszelt almával összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéhez. Olajozott, lisztezett sütőlemezekre 6 db doboslap vastagságú tortalapot kenünk. 200 fokos sütőben 12- 14 percig sütjük. Sütés után melegen alávágunk. Csak közvetlenül a betöltés előtt szúrjuk ki, mivel a laza szerkezet miatt esetleg kicsit zsugorodhat a lap. Így akár 1-2 nappal előre kisüthetjük a masszát.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!