Almaleves - Egyszerű és fantasztikus recept

Az alma egy hihetetlenül egészséges gyümölcs, így kár lenne ha nem használnánk fel főzésnél vagy sütésnél.

Hozzávalók

  • 1 liter tej
  • 3-4 alma
  • fahéj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • egész szegfűszeg
  • cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom leve

Elkészítés

Hámozzuk meg az almákat és daraboljuk fel, ízlés szerint pedig fahéjjal hintsük meg. A pudingport egy pohárban annyi tejjel, amennyi ellepi, keverjük simára. Az almát tegyük egy edénybe, öntsük rá a maradék tejet, keverjük bele a fűszereket, ízlés szerint cukrot, majd forraljuk fel. Ha felforrt, keverjük bele a pudingot, és újra forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Ha kb. 40 fokra hűlt, csepegtessük bele a citrom levét, hogy savanykásabb legyen.

Fotó: kitchen-repertoire.com

Oldalak

Lifestyle
Általában az étlap alján fel szokták tüntetni, hogy ha az adott étterem szervízdíjat alkalmaz. Azonban mi a különbség a szervízdíj és a borravaló között?
Sztárok
A közismert színésznő a #Bochkor vasárnapi esti adásában panaszolta el, hogy több párkapcsolata is régi kollégája miatt bomlott fel.
Utazás
Lassítok egy kicsit, élvezem a lágy szellő simogatását és azt, hogy a tüdőm levegővel telik meg; mélyeket lélegzem, arcomat a napsugarak felé fordítom, közben hallgatom a madarak varázslatos énekét;...