Ágyba csábító ételek

Ha egy igazán romantikus és érzéki estét szeretnél pároddal, akkor az éjszaka elengedhetetlen megalapozása a vágykeltő menü. Íme, pár tipp egy tökéletes és kivitelezhető menühöz!


Egy romantikus este kellékei:

Halk zene, izgalmas félhomály, rózsaszirmok az ágyon, lenge öltözet… Mi lehetne ennél romantikusabb? Ha az asztalon még egy fejedelmi vacsora is vár a gyertyatartó mellett! Legtöbbször a nőkre hárul a felelősség, hogy egy kiadós vacsorával alapozzák meg a romantikus hangulatot, de azt a munkából hazatérő férj sem szeretné, ha a sütés-főzés után egy cseppnyi energiánk sem maradna az est méltó befejezéséhez.

Mielőtt hozzá fognál a menü összeállításához, mindenképpen olyan recepteket válassz, amit nem életedben először csinálsz, és könnyen el is készíthető, hogy az asztalterítés után ne holtfáradtan zuhanj az ágyba!

Mielőtt tálalnánk és nekiesnénk az ételeknek, egy kis vágykeltő aperitiffel is megkínálhatjuk párunkat, de vacsora közben sem kell eltenni az italokat, hogy még vadabb legyen az éjszaka. A pezsgő vagy a rosé tökéletes választás lehet, de ha kedvesünk ragaszkodik a sörhöz, egye fene, az is belefér.

Ételek, amelyek felkorbácsolják a vágyat
A vágykeltő ételek segíthetnek, hogy még nagyobb örömmel és szenvedéllyel eshessetek egymásnak a vacsora után. Szerelmi vágykeltő hozzávalók például a lazac, a zeller, a zsálya, az avokádó, a tenger gyümölcsei, a chili vagy a sáfrány, de afrodiziákumként tartják számon a szerecsendiót, a fügét, a csokoládét és a kávét is.

Ezekből az összetevőkből könnyedén összeállíthatunk egy háromfogásos vágykeltő vacsorát, de nem feltétlenül kell az összes fogásnak afrodiziákumot tartalmaznia. Ha mégis biztos akarsz lenni az este szenvedélyes kimenetelében, akkor íme a királyi vágykeltő finomságok vacsorája!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!