A spenóttorta, amivel nem hibázhatsz

A spenóttorta könnyen elkészíthető étel, és irtó finom. Amellett, hogy laktató, a vegetáriánus étrend híveinek is tetszeni fog ez a recept.

Spenóttorta

Hozzávalók:

  • 1 csomag mirelit spenót vagy fél kiló friss spenótlevél
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg kemény sajt (pl. ementáli)
  • 30 dkg dióbél
  • fél teáskanál cukor
  • 2 dkg vaj vagy 1-2 evőkanál olaj
  • 2 dl soványtejföl (12% zsírtartalmú)
  • 1 dkg vaj (a forma kikenéséhez)

Elkészítés:

  1. A friss spenótleveleket áztasd egy tál vízben pár percig, majd tedd szűrőedénybe, és folyó víz alatt mosd át.
  2. Csöpögtesd le, és tépkedd apró darabokra. Ha mirelit spenóttal dolgozol, olvaszd ki, és öntsd le a levét.
  3. Ezekután 1-2 percig fonnyaszd meg a spenótot a lábosban elkevert vajon.
  4. sózd meg, és keverd bele a lereszelt fokhagymát, a zsemlemorzsát, a darabokra vágott dióbelet, a reszelt sajt kétharmadát és a cukrot.
  5. Vedd le a spenótot a tűzről, és amíg hűl, addig válaszd szét a tojások sárgáját és fehérjét.
  6. A tojássárgáját keverd hozzá a spenóthoz, a fehérjét pedig robotgép habverővel verd fel kemény habbá, majd forgasd bele a masszába.
  7. Vajjal kenj ki egy tortaformát vagy egy szögletes tepsit.
  8. Egyenletesen simítsd bele a masszát a tortaformába, kend meg tejföllel a tetejét, és hintsd meg a félretett reszelt sajttal.
  9. Mehet a 180 fokos előmelegített sütőbe, ahonnan 30 perc múlva vedd ki.
  10. Vágd szeletekre a spenóttortát, és paradicsomsalátával vagy szilvabefőttel tálald. Jó étvágyat!
Fotó, lead: 123rf.com

Egy finomság, amit egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád.

Oldalak