Ráfüggtél a műanyag dobozokra? Ezeket az ételeket semmiképp ne tárold bennük
A konyhai műanyag dobozok nem véletlenül népszerűek, hiszen nagyon praktikusan tárolhatjuk benne az ebédről megmaradt, nyers vagy éppen feldolgozott élelmiszereket. Nem árt azonban óvatosnak lenni, mert vannak ételek, amelyeket nem szabad ilyenekben tárolni.
Nyers zöldségek, saláták
A már megmosott, megpucolt, felaprított nyers zöldséget, gyümölcsöt, illetve salátaféléket jobb, ha nem műanyag dobozokban tároljuk. Különösen igaz ez abban az esetben, ha a nyers, előkészített alapanyagokra előzőleg még valamilyen öntet is került.
A már konyhakész, nyers zöldségeket, illetve gyümölcsöket a legjobb frissen fogyasztani, de, ha mégis hűtőben kell tárolnunk őket 1-2 napig, inkább üvegből készült edényben, illetve dobozban tároljuk - a műanyag tárolókban a zsenge zöldségek kétszer olyan gyorsan fonnyadnak meg, illetve mennek tönkre.
Cikkünk folytatódik, lapozz.