A legizgalmasabb köret, amit valaha kóstoltál - Isteni Hasselback burgonya

A krumpli egy nagyon népszerű és hihetetlenül könnyen variálható köret, aminek egyik legnépszerűbb változata a Hasselback burgonya. A svéd eredetű harmonika vagy irdalt burgonya először 1953-ban került a tányérokra, de az emberek azóta is előszeretettel készítik. Kápráztasd el vele te is ismerőseidet!

Hozzávalók (4 személyre)

  • 4 db hosszúkás burgonya
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • ízlés szerint fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt kömény 
  • őrölt feketebors ízlés szerint 

Elkészítés

Keverjük bele az olajba a préselt fokhagymát, a sót, a borsot és a köményt. A burgonyákat sikáljuk meg alaposan, majd egy éles késsel kb. 2 mm-enként irdaljuk be, ügyelve arra, hogy egyforma mélyek legyenek a bevágások. A krumplikat a bevagdosott részükkel felfelé helyezzük el a sütőpapírral kibélelt tepsin, és szépen kenjük meg mindegyiket a fűszeres olajjal.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd helyezzük be a tepsit. Ezután növeljük a hőmérsékletet 220 fokra, és nagyjából 55-60 perc alatt süssük készre a köretet. Megszórhatjuk zöldfűszerekkel, sajttal, és isteni akár főételként, akár köretként húsok mellé.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokal is!

Fotó: samspotatoes.ie

Oldalak

  • 1
  • 2