A legfinomabb házi képviselőfánk rengeteg töltelékkel - Itt az eredeti recept

A rengeteg magyar sütikülönlegesség közül az egyik legikonikusabb a mennyei krémmel és habbal töltött képviselőfánk. Bár az elkészítése egyszerű, mégsem mernek sokan hozzálátni, mert tartanak az égetett tésztától. Ezzel a recepttel eloszlatunk minden kételyt és az eredmény is garantáltan hozza a cukrászdai (vagy magasabb) színvonalat.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 2,5 dl víz
  • 20 dkg vaj
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 1 kávéskanál só
  • 20 dkg finomliszt
  • 5 db közepes méretű tojás

A krémhez:

  • 4 db tojássárgája
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

A tejszínhabhoz:

  • 5 dl tejszín

Elkészítés

A vizet a vajjal, a cukorral és sóval elkeverjük, és felforraljuk közepes lángon. Ha már elolvadt a vaj és a cukor, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Kivesszük a tésztát a lábasból, pár percet hűlni hagyjuk, majd tálba tesszük és egy robotgéppel belekeverjük a tojásokat. Ezzel készen is van az égetett tésztánk. A tésztát habzsákba töltjük, és kb. nagyobb dió méretű tésztákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe. Vigyázzunk, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz, mert a sütés alatt meg fognak nőni. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percet sütjük, majd levéve a hőfokot, 160 fokon további 15 percig szárítjuk.

Ez után elkészítjük a vaníliakrémet: a tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral egy lábosban robotgéppel, majd a lisztet evőkanalanként hozzáadagoljuk. A tejet apránként öntjük hozzá, majd lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről, és néha megkeverve lehűtjük.

A tejszínhabot 24 órás hűtés után kézi mixerrel kemény habbá verjük.

A kihűlt fánkok tetejét levágjuk. Habzsákba töltjük először a vaníliakrémet, és mindegyik fánk aljába nyomunk a vaníliakrémből, majd a tetejére a tejszínt, és rátesszük a tésztakalapokat. Megszórhatjuk a tetejét porcukorral.

Ugye, nem is olyan nagy ördöngősség? Vágj bele bátran és élvezd a habos csodákat.

Fotó: sonneveld.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!