A 3 legfinomabb piskótatekercs, amit valaha ettél - Recept

A piskótatekercs könnyű és finom sütemény, ráadásul úgy variálod, ahogy akarod: tölthetsz bele gyümölcsöt, díszítheted isteni csokoládéval, de igazi fanyar ízben is megkóstolhatod. Ajánlunk is 3 isteni receptet, mindegyikkel garantál lesz a siker!
Csokikrémes piskótatekecs - Fatörzs
Hozzávalók
- 4 tojásból piskótalap
- 5 dl habtejszín
- habfixáló
- 20 dkg tejcsokoládé
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál víz
Elkészítés
A piskótát szokásos módon elkészítjük, majd amikor kivesszük a sütőből, nedves konyharuhát teszünk rá, óvatosan feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. 10 dkg csokit lereszelünk, közben 2 evőkanál vízben a kakaóport és a cukrot megolvasztjuk, majd megkenjük vele a piskótát. A tejszínt jó alaposan felverjük, és hozzáadjuk a habfixálót. A maradék csokit gőz fölött krémesre olvasztjuk és ha már langyos, óvatosan belekeverjük a habot. Vigyázni kell, hogy ne legyen túl meleg a csoki, mert attól a hab összeesik! Az így készült krém felével megkenjük a piskóta csokis oldalát, majd feltekerjük.
Ha igazi fatörzs-alakot szeretnénk elérni, a 3/4 részénél vágjuk el a betöltött piskótatekercset, és fatörzs alakban helyezzük el egy tálcán. A hab másik felét töltsük nyomózsákba, és díszítsük fel a süteményt.