Mindössze 6 hozzávaló, 20 perc, a végeredmény: pikáns olasz paprikás tészta

Egyszerű, gyors és nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta
  • 5 kaliforniai paprika (vegyesen)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 csomag petrezselyem

Elkészítés:

A paprikákat mosd meg, vágd nagyobb darabokra. A hagymát apítsd fel. Tegyél fel egy fazék vizet forrni. Dobd egy mélyebb serpenyőbe a hagymát és a paprikákat, majd nagy lángon kicsit piríts rá. Utána vedd kisebbre a hőfokot, add hozzá a zúzott fokhagymát és a petrezselymet is (a szárát ne!) és lefedve párold 5-8 percig. A forrásban lévő vízbe zúdítsd bele a tésztát (mehet egy egész csomag is, mert garantáltan el fog fogyni!), és bátran sózd! Ne főzd teljesen puhára, legyen fogkemény, vagyis "al dente". Amíg a tészta kifő, a paprikás egyveleget botmixerrel pürésítsd, vagy tedd át mixerbe. Pár kanálnyi főzőlevet adj hozzá és krémesítsd, majd borítsd a leszűrt tésztára és keverd el vele. Tehetst a tetejére egy kis sajtot, de annyira finom ez a szósz, hogy kár elnyomni az ízét.

Tipp: Ha nem kapsz kaliforniai paprikát, használhatsz kápia-, vagy pritaminpaprikát, akár tv paprikával vegyítvre, de legjobb a fent leírt trikolor.

Még két olasz tésztát ajánlunk a következő oldalon!

Fotó: paleoleap.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!