5 szilveszteri koktél, amire egyszerűen nem lehet nemet mondani!

Búcsúztasd az évet mennyei kortyokkal!

Szilveszteri puncs

Hozzávalók:

  • 25 dkg déligyümölcs (datolya, füge, mazsola)
  • ½ l fehérbor
  • 25 dkg cukor
  • 1 ½ dl rum
  • ¼ l tea
  • ½ citrom leve
  • ½ narancs leve

Elkészítés:

Egy mély, tűzálló tál aljára terítjük a megtisztított déligyümölcsöket, majd ráöntjük a felforralt bort. A tál tetejére egy rostélyt fektetünk, rátesszük a kockacukrot, amit nyakon öntünk egy decinyi rummal. Ezután meggyújtjuk, így a cukor elegánsan belecsorog a tálba. A rostélyt levéve, a puncshoz adjuk a forró teát, valamint a citrom- és narancslevet is, a végén pedig hozzáöntjük a maradék rumot. Forrón, bögrékben kínáljuk.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!