Korhelylevest az asztalra: Nincs mese, újévkor kötelező!
A másnaposság legjobb ellenszere.
Korhelyleves
Hozzávalók:
- 30 dkg savanyú káposzta
- 20 dkg füstölt tarja
- 15 dkg füstölt kolbász
- 3 dkg zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 1 ek pirospaprika
- 1 csipet borsikafű
- 2 babérlevél
- 1 kk őrölt kömény
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A savanyú káposztát a füstölt hússal kevés vízben feltesszük főni, közben sózzuk, borsozzuk, meghintjük borsikafűvel és beledobjuk a babérleveket is. Amíg fő a hús, a zsírból és a lisztből rántást készítünk, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a pirospaprikát és a köményt. Ha a hús megpuhult, kivesszük és kockákra, a kolbászt pedig karikákra vágjuk. A rántást a levesbe keverjük, ezután a húst és a kolbászt is beledobjuk. A végén a levest tejföllel elkeverjük és még egyszer felforraljuk. Forrón, kenyérrel kínáljuk.