Korhelylevest az asztalra: Nincs mese, újévkor kötelező!

A másnaposság legjobb ellenszere.

Korhelyleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 3 dkg zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 csipet borsikafű
  • 2 babérlevél
  • 1 kk őrölt kömény
  • őrölt bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A savanyú káposztát a füstölt hússal kevés vízben feltesszük főni, közben sózzuk, borsozzuk, meghintjük borsikafűvel és beledobjuk a babérleveket is. Amíg fő a hús, a zsírból és a lisztből rántást készítünk, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a pirospaprikát és a köményt. Ha a hús megpuhult, kivesszük és kockákra, a kolbászt pedig karikákra vágjuk. A rántást a levesbe keverjük, ezután a húst és a kolbászt is beledobjuk. A végén a levest tejföllel elkeverjük és még egyszer felforraljuk. Forrón, kenyérrel kínáljuk.

Még két újévi receptet találsz a következő oldalon.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!