20 perces csirke fajitas - Varázsolj mexikói ízeket a konyhádba
Szívesen ennél mexikói ételeket, de nem szeretnél étterembe menni? Készíts házilag fajitast! Nem csak finom, de nagyon egyszerű is. Mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 2 ek apróra vágott koriander
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk chili por
- 1 tk édes paprika
- ½ tk őrölt kömény
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 2 ek olívaolaj
- 1 lime leve
- 2 paprika
- 1 hagyma
Elkészítés
A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, tegyük bele egy tálba, szórjuk rá a koriandert, az oregánót, a chili port, a paprikát, a köménymagot, a zúzott fokhagymát és a sót. Forgassuk át, majd tegyük félre pácolódni. 1 evőkanál olívaolajat forrósítsunk fel egy serpenyőben, tegyük bele a felszeletelt hagymát és paprikát és egy kis sót. Ha megpuhultak, az egészet öntsük át egy másik edénybe. A kiürült serpenyőbe tegyünk még egy kis olívaolajat és tegyük bele a csirkehúst. Kevergetve pirítsuk meg, adjuk hozzá az előbb félretett hagymát és paprikát, egy kis lime levet és főzzük együtt még néhány percig. Tálalhatjuk sültkrumplival vagy akár tortillával is.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!