Hihetetlen, mit tesz ez az apró trükk a főtt tojással: soha többé nem fogod másképp készíteni

Unod már, hogy sosem sikerül ideális állagúra készíteni a tojást? Nos, ezzel az egyszerű, de nagyon bevált módszerrel mindig tökéletes végeredményt készíthetsz – ráadásul mindössze pár perc alatt!

Bárcsak hamarabb ismertük volna ezt a módszert

A tojás az egyik legsokoldalúbb, legkedveltebb és leggyakrabban használt alapanyag szinte minden konyhában – legyen szó rántottáról, főtt tojásról, buggyantottról vagy tükörtojásról, a felhasználási lehetőségek tárháza végtelen. Ráadásul tápláló, gazdag fehérjében és számos fontos vitaminban, mint például a B12-vitamin, a D-vitamin és a kolin, amely segíti az agyműködést. De ha te is olyan vagy, mint én, akkor tudod, hogy a tojásban van valami igazán különleges, ami túlmutat az egyszerű reggeliken: az a pillanat, amikor egy tökéletesen sült tojás selymes, aranyló sárgája lassan kifolyik a pirítósra vagy a házi készítésű sült burgonyára – ez maga a kulináris boldogság. Ám ezt a tökéletes állagot – azt az éppen csak megszilárdult fehérjét és a lágyan folyó sárgáját – elérni nem mindig egyszerű feladat. Egy rosszul időzített mozdulat, túl magas hőfok vagy akár egy óvatlan fordítás is tönkreteheti az élményt. Gyakran előfordul, hogy a tojásfehérje gumiszerű, a szélek megégnek, miközben a sárgája már rég elvesztette selymes állagát. A hagyományos buggyantás pedig sokak számára mumus – precíz időzítést, gyakorlatot és türelmet igényel, nem is beszélve a konyhában keletkező rendetlenségről. Éppen ezért robbant be az internet világába hatalmas sikerként Emily, a közösségi médiában @emilyscooking_ néven ismert tartalomkészítő fantasztikus tojásfőzési trükkje, amely sokak számára megváltoztatta a reggeli rutin fogalmát. Az általa bemutatott módszer lényege egyszerűségében zseniális: egyfajta hibrid technikát alkalmaz, amellyel egyenletesen sült, de mégis krémes és tökéletes tojás készíthető – akár kezdők számára is. És ami a legjobb: a praktikához nem szükséges sem különleges konyhai eszköz, sem kifinomult technika, csupán egy kevés vaj vagy olaj, egy fedő, és természetesen egy jó minőségű tojás. Ez a zseniális tojáskészítési technikát mostantól biztosan a te is be fogod vetni, amikor tökéletesen lágy, folyós sárgájára vágysz, anélkül, hogy idegeskedned kellene a tűzhely fölött. Az eljárás egyszerű, ötletes, és csupán olyan dolgokat kell hozzá bevetni, ami valószínűleg már most is megtalálható a te konyhádban is. Ha kíváncsi vagy, pontosan hogyan és miből épül fel ez a szuper, trükk, olvass tovább a galériában!

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Leadfotó: 123rf

Forrás: Parade

Oldalak

Sztárok
Kálloy Molnár Péter hirtelen halála az egész országot megrázta. A családja természetesen végig vele volt az utolsó percekben is.
Christmas
Alaposan gondold át, hogyan szállítod haza fenyőfát, mert hatalmas káoszt okozhatsz magadnak, és másoknak is.
Christmas
Az adventi időszak varázsa nemcsak a fényekben és a díszekben rejlik, hanem abban a csodában is, amikor a közösség a gyerekekért összefog. Egy apró ötletből született egy jótékonysági esemény, ahol...
Utazás
Mindig szeretjük megtudni, hogy mit gondolnak a külföldiek Magyarországról, hogyha hozzánk látogatnak.
Sztárok
A Galambos Lajos nevével fémjelzett Dáridó 1997 szilveszterén indult a TV2-n, az utolsó adás pedig 2002-ben került képernyőre. Csütörtökön kiderült, hogy az egykor elsöprő sikernek örvendő produkció...
Sztárok
Noha kevesen tudják, de a közismert humorista évekkel ezelőtt súlyos balesetet szenvedett, mely után 9 órás operáció várt rá. Badár egy friss interjúban mesélte el, hogy a kis híján végzetes incidens...