Mindössze annyit kell tennünk, hogy finoman beleütünk egy-egy tojást a szilikonformákba, ügyelve arra, hogy a sárgáják épek maradjanak. Ezután óvatosan forró vizet öntünk a formák köré – nem túl sokat, éppen csak annyit, hogy a víz ne érjen hozzá közvetlenül a tojásokhoz. Ha ezzel megvagyunk, lefedjük a lábast, és hagyjuk, hogy a gőz tegye a dolgát. Nem kell forgatnunk, olajat sem kell hozzáadnunk – semmilyen bonyolult lépésre nincs szükség. A gőz szépen, egyenletesen főzi meg a tojásfehérjét, miközben a sárgája megőrzi azt a krémes, folyós állagot, amit annyira szeretünk. Néhány perc elteltével, attól függően, mennyire lágyan kedveljük, levesszük a fedőt, és máris elkészült a tökéletes reggeli vagy kísérő az ebédhez: lágy, puha fehérjét és gyönyörűen folyós sárgáját falatozhatunk.
Fotó: Pinterest
Mindössze annyit kell tennünk, hogy finoman beleütünk egy-egy tojást a szilikonformákba, ügyelve arra, hogy a sárgáják épek maradjanak. Ezután óvatosan forró vizet öntünk a formák köré – nem túl sokat, éppen csak annyit, hogy a víz ne érjen hozzá közvetlenül a tojásokhoz. Ha ezzel megvagyunk, lefedjük a lábast, és hagyjuk, hogy a gőz tegye a dolgát. Nem kell forgatnunk, olajat sem kell hozzáadnunk – semmilyen bonyolult lépésre nincs szükség. A gőz szépen, egyenletesen főzi meg a tojásfehérjét, miközben a sárgája megőrzi azt a krémes, folyós állagot, amit annyira szeretünk. Néhány perc elteltével, attól függően, mennyire lágyan kedveljük, levesszük a fedőt, és máris elkészült a tökéletes reggeli vagy kísérő az ebédhez: lágy, puha fehérjét és gyönyörűen folyós sárgáját falatozhatunk.