Lifestyle

Nincs esély a kompromisszumra? Zelenszkij rendeletben zárta ki, hogy Putyinnal tárgyaljon a békéről

Rendeletet adott ki az ukrán elnök arról, hogy mindaddig lehetetlen tárgyalni Oroszországgal, amíg Vlagyimir Putyin az elnöke.

Nincs alku

Rendeletet adott ki az ukrán elnök arról, hogy mindaddig lehetetlen tárgyalni Oroszországgal, amíg Vlagyimir Putyin az elnöke. Volodimir Zelenszkij korábban többször figyelmeztette a Kremlt, hogy Ukrajna újabb területeinek annektálása esetén végképp lehetetlenné válnak a tárgyalások.

Arról is rendelkezett az ukrán elnök, hogy tovább kell erősíteni országa védelmi képességeit. Ő, Ruszlan Sztefancsuk házelnök és Denisz Smihal miniszterelnök a múlt pénteken aláírta Ukrajna NATO-csatlakozási kérelmét.

Zelenszkij lépése nyomán Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő azt közölte: Oroszország megvárja, hogy a jelenlegi ukrán elnök álláspontja megváltozzon vagy a következő ukrán elnök más állásponton legyen a Moszkvával folytatott tárgyalások ügyében.

„Nem, a tárgyalásokhoz két fél kell” – felelt Peszkov arra a kérdésre, hogy lehetséges-e megállapodás a hivatalos Kijev részvétele nélkül. – „Most vagy megvárjuk, hogy a jelenlegi elnök megváltoztassa az álláspontját, vagy kivárunk egy másik elnököt, aki más álláspontot képvisel az ukrán nép érdekében.”

Elon Musk is a békés megoldást keresi?

A szóvivő arra a kérdésre, hogy mit gondol az orosz-ukrán konfliktus Elon Musk milliárdos által felvetett rendezési tervére, úgy felelt: „nagyon pozitívnak”, hogy olyasvalaki, mint Musk, békés megoldást keres a helyzetre.

„Musk sok elképzelése figyelmet érdemel. Ami azonban a népszavazást illeti, a lakosok már kifejezték véleményüket, és (ez) már nem is változhat” – mondta. A milliárdos azt javasolta, hogy a Krím maradjon Oroszország része, de a Donyec-medencében, valamint Herszon és Zaporizzsja megyékben tartsanak új népszavazást az ENSZ égisze alatt és hogy biztosítsák a Krím vízellátását, Ukrajnának pedig a semleges státuszt.

Kommentálta Peszkov a londoni The Times című napilap cikkét is, amely szerint a NATO arra figyelmeztette a szövetség tagjait, hogy Oroszország atomkísérleteket végezhet Ukrajna határán, a Fekete-tengeren. „A nyugati média, a nyugati politikusok, az államfők most túlzásba viszik a nukleáris retorikai gyakorlatot. Mi ebben nem akarunk részt venni” – közölte.

(MTI)

Fotó: 123rf

Az ukrán elnök komolyan veszi Vlagyimir Putyin nukleáris fenyegetését.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Visszafogott, elegáns, mégis sikkes és nagyon csinos – talán ezekkel a szavakkal lehetne a leginkább jellemezni Ránija királyné meseszép kék ruháját, ami természetesen remekül állt a jordán király...
Fashion&Beauty
Elsőre úgy tűnhet, hogy Katalin hercegné kedvenc frizuráját bonyolult elkészíteni, azonban egy meglepően egyszerű praktikának köszönhetően pillanatok alatt megvalósíthatod te is – ráadásul nem is...
Lifestyle
Ha felismered az elrejtett állatot ebben az új optikai illúzióban, az azt jelenti, hogy egy született vezető vagy, különösen a munka terén.