Lifestyle

Zavar az öblítőkben lévő vegyszer? Ezt a trükköt vesd be helyettük - tízezreket spórolhatsz

Ne költs feleslegesen öblítőkre és egyéb illatosítókra, ezzel a trükkel hetekig tartó frissességre tehetsz szert.

A frissesség és tisztaság a mosógéppel kezdődik

Hiába van mennyei illatuk, a legtöbb öblítő és szárítólemez tele van vegyszerekkel, amik irritálhatják az érzékeny bőrt és a környezetünkre is ártalmasak. Mit szólnál, ha azt mondanánk, ezek nélkül is kellemes illatúvá varázsolhatod a ruháidat, sőt, még a pénztárcádat is megkíméled a felesleges kiadásoktól?

Kezdjük az alapoknál. Ha a mosógéped nem tiszta, a világ összes illatosítója sem fog frissességet kölcsönözni a ruhaneműidnek. Ezért legalább havonta egyszer érdemes lefuttatni egy tisztítási programot és alaposan átsúrolni a gép minden zegzugát. Adjunk néha a mosandóhoz ecetet. Ne aggódjunk, nem lesz a ruháknak ecetszaga. Az ecet nemcsak semlegesíti a szagokat és lágyítja a szöveteket, hanem a mosószeres fiókot is megóvja a penészesedéstől és a maradékok felhalmozódásától. Túlzásba azonban ne essünk, havonta kétszer is bőven elég, mivel a gumik és a kényes szövetek idővel megkophatnak az ecettől.

A szennyes kosárra is érdemes figyelnünk. A szagok gyakran felhalmozódnak, ha a nedves ruhák és törölközők túl sok időt töltenek benne. Ha a szennyes tartóba csak egy kisebb halom holmi fér, nem lesz olyan kellemetlen a szaguk. A kosáron kívül a mosógépet sem érdemes túltölteni, ez ugyanis megakadályozhatja a ruhák alapos átmosást.

Mit használjunk öblítő helyett? Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A legújabb nadrágtrend igen megosztó, azonban a divatrajongók könnyedén becsempészhetik a ruhatárukba.
Lifestyle
A Skorpió erőteljes és megmagyarázhatatlan nyugtalanságot tapasztalhat. Napi horoszkóp!
Fashion&Beauty
Jennifer Aniston korábban már többször is megosztotta gondolatait az életében valaha kipróbált, akár egészen bizarr szépségápolási kezelésekről, van viszont egy, amely valóban nagyon bevált neki.