Lifestyle

Ne próbáld ki: ezzel a népi praktikával tönkreteheted a mosógépet

Sokan továbbra is meg vannak győződve arról, hogy a mosógép a vásárlást követően nem igényel figyelmet, sem karbantartást - pedig ez messze távol áll a valóságtól.

Karbantartási tippek

Bár az időjárásból még nem látszik, mindjárt itt a nyár, egyre többen vágnak bele nagytakarításba, hogy otthonukat felfrissítsék, tisztábbá tegyék a legmelegebb szezonra. Az alapos tisztítás közepette nem szabad megfeledkezni a lakásban található háztartási nagygépekről, így a gyakran használt mosógépről sem, amely időről-időre ugyanúgy igényel némi figyelmet. Ilyenkor sokan fordulnak az interneten fellelhető népi praktikák felé - ugyanakkor ezekkel érdemes óvatosan bánni, egy-egy tippel ugyanis tönkre is tehetjük az egyébként tökéletesen funkcionáló gépet.

Kattints a galériára a részletekért!

Néha menjen le egy „üres” program - Ha új mosógépet vásároltunk, kezdésnek mindenképpen futtassunk le egy magas hőfokú, akár 2,5-3 órás mosást. Ezt a műveletet ajánlott félévente, de minimum évente megismételni. Lehetőleg a pamut vagy pamut eco programot használjuk, mosószer nélkül, a hőmérsékletet pedig állítsuk 60-90 fokosra. Annak érdekében, hogy a gép érzékelje, hogy van benne töltet, érdemes egy rég nem használt ruhadarabot vagy rongyot a dobba helyezni. Az újabb készülékeken már rendszerint megtalálható egy ún. dobtisztító program, amit elég csak elindítani, a mosógép pedig magától tisztító üzemmódba kapcsol, így pedig már nem szükséges semmilyen textilt a dobba helyezni.
Kattints a további képekért!

Nem kell egyből lemondanod a kedvenc szobanövényedről, csak mert haldoklásnak indult. 3 otthon is könnyen fellelhető összetevőből új életet adó keveréket kreálhatsz. Mutatjuk, hogyan csináld.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Az idei táskatrendek gyönyörűek, időtállók, és szinte minden szettedhez illeni fognak! Ha nagy táskakeresésben vagy, akkor most segítünk kiválasztani a legmenőbbeket a hatalmas kínálatból.
Lifestyle
A Bak ma a kívánt irányba terelheti az anyagi helyzetét. Napi horoszkóp!
Sztárok