Lifestyle

Gondoltad volna? Erre számíts, ha minden nap zabkását eszel reggelire

A zabkása az egyik legjótékonyabb és legkönnyebben variálható finomság, azt azonban csak kevesen tudják, pontosan milyen hatással van a szervezetünkre, ha minden reggel az asztalra kerül.

Egészséges választás

A zab a perjefélék közé tartozó perjeformák egyik nemzetsége mintegy ötven fajjal, amelyek közül Magyarországon körülbelül másfél tucatnyi honos. Bár sokáig olyan gabonaként ismerték, amit leginkább takarmánynak termesztettek, manapság már kedvelt étel az egészséges életmódot követők és a diétázók körében egyaránt. Fogyasztása kifejezetten jót tesz a testnek: galériánkban most összeszedtük, milyen pozitív változásokra számíthatsz, ha minden egyes nap eszel belőle – például zabkása formájában.

Szebb lesz a bőröd A zab köztudottan jót tesz a bőrnek, de nemcsak pakolásként, hanem elfogyasztva is. Egyrészt segít az olyan betegségek tüneteinek enyhítésében, mint az ekcéma, másrészt vitaminokkal, ásványi anyagokkal tölti fel a bőrt, kvázi megújítja azt.
Kattints a további képekért!

A datolya nem túl népszerű gyümölcs a magyarok körében, pedig érdemes lenne minél többeknek beépíteniük az étrendjükbe, ugyanis csodákat művel a szervezettel.

Leadfotó: 123rf
Forrás: Eating Well

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Messze van, hideg és eljutni is nagyon drága oda. A Déli-sarkra tényleg csak a kiváltságosok mehetnek el az életük során, sőt, az sem adatik meg mindenkinek, hogy egy utasszállító ablakából vessünk...
Lifestyle
Kíváncsi volt rá, milyen lehet, de a jelek szerint ez az egy alkalom elég is volt neki belőle.
Sztárok
Kalocsay Miklós nemcsak a szakmában, hanem a magánéletben is sikeresnek mondhatta magát, a sors azonban végül nem olyan jövőt szánt neki, mint amilyet elképzelt magának.