Lifestyle

Átlátszó "hógömb" védi a Vörösmarty tér ékét: november 17-én nyit a Vörösmarty Classic Xmas

November 17-től karácsonyi díszbe öltözik Budapest belvárosának egyik legnagyobb karácsonyi tere: nyit a Vörösmarty Classic Xmas, amely tavaly megújult arculata mellett idén újabb látványosságokat is ígér. Válogatott, minőségi kiállítók, a klasszikus karácsonyi tradícióhoz illő kézműves termékek és gasztronómiai kínálat, többek között fix áras, 1500 forintos ételek is várják az adventezőket.

Teljes szépségében tündököl majd

2022-ben esztétikus, új ruhát kapott, idén Átlátszó "hógömb" védi a Vörösmarty tér ékét: november 17-én nyit a Vörösmarty Classic Xmasén pedig már teljes szépségében, egy átlátszó „hógömbbe” burkolva áll majd a tér közepén a Vörösmarty szobor a Vörösmarty Classic Xmas vásári forgatagában.

De nem ez lesz az egyetlen újdonság Budapest legrégebbi, tavaly megszépült karácsonyi vásárában. A tér középpontjában álló szobor köré ledfal épül, amely egyfajta multimédiás információs pontként is szolgál, hiszen a sokrétű információs tartalmak mellett a látogatók akár a felületen egy QR kóddal aktiválható közösségi játékban is részt vehetnek, egyedi élménnyel kiegészítve a vásározást.

Itt kap helyet az a grandiózus fényfüzér, amely a tavalyi évhez hasonlóan várhatóan idén is majd az egyik legnépszerűbb szelfi pontnak bizonyul, csakúgy mint a Váci utca felől a Vörösmarty térre érkezőket fogadó zöld és piros színekben pompázó, gyönyörűen díszített, grandiózus Classic Xmas-karácsonyfa is.

A vásár egyik kiemelt látványossága lesz a Kristálypalotán díszelgő óriási karácsonyfa dekoráció, és a tér népszerű attrakciójának ígérkezik a gyerekek kedvence, egy ingyenesen igénybe vehető kisvasút is, amelyre az arra felülő családok testközelből gyönyörködhetnek a Vörösmarty téri Oroszlános kút ünnepi díszítésében.

Idén látványos multimédia-kiállítás is várja a Vörösmarty térre érkező látogatókat, akik az Alice Csodaországban fény-installációként testet öltött mesealakjai között sétálva elmerülhetnek a híres mese varázslatos képzelet birodalmában.

Kürtőskalács, házias ízek, klasszikus karácsonyi ételek

A Vörösmarty Classic Xmas gasztronómiai kiállítói a hagyományos magyar étel és ital kultúra karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó kulináris értékeit képviselik és kínálják a közönség számára. Kürtőskalács variációk, mézeskalács, klasszikus karácsonyi ételek, házias ízek – lángos, rétes, flódni, sült gesztenye, gulyás udvari fogásokés a töltött káposztától a bbq falaton át egészen az ízletes kolbászig – vásári ételek sora kerülhet a látogatók tányérjára.

A tavalyi évhez hasonlóan, a szervezők idén is gondoskodtak róla, hogy minden pénztárcának megfelelő étel- és ital kínálat várja a látogatókat: lehet majd borpárosítással ajánlott menüt is választani, de kivétel nélkül minden nagykonyhánál elérhető lesz naponta egy olyan étel is, amelyet 1500 forintos fix áron vásárolhatnak meg a látogatók.

A kézműves kiállítók a hagyományőrzés jegyében válogatják össze tradicionális, kézműves termékeikből álló portékájukat, amelyek A rendezvényen megjelenő sokszínű, tipikusan magyar kézműves tárgyi kultúra darabjait bemutató kiállítók mellett edukációs helyszínként lesz felállítva az a kézműves ház, ahol az érdeklődő gyerekek hétvégente különböző kézműves fortélyokat bemutató foglalkozásokon vehetnek részt.

A Vörösmarty Classic Xmas szervezői a kiálltók mellett támogatói helyet biztosítanak a Heim Pál Gyermekkórháznak is.

A Hajdú-Bihar vármegyei Hajdúszoboszlóról érkezik majd Budapestre az a fenyőfa, amelyet az idén az ország karácsonyfájának választottak - tájékoztatta az Országgyűlés Sajtóirodája szerdán az MTI-t.

Leadfotó: vorosmartyclassicxmas.hu

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Arról mindenki tudott, hogy Sebestyén Balázs felesége elképesztően gyönyörű. Most azonban Sebestyén Vikinek tervei vannak, amivel nagyot szeretne robbantani.
Lifestyle
Szoboszlai Dominik ugyebár jelenleg nem is játszik a sérülése miatt. Sajnos úgy néz ki, hogy a Chelsea elleni rangadón se lesz bevethető.
Sztárok
Első ránézésre meg sem mondanánk Pippa Middletonról, hogy három gyermeket hozott világra: Katalin hercegné húgának olyan lapos és izmos a hasa, mint egy fitneszmodellnek.