Mindenki rosszul főzi a virslit: így kellene valójában, hogy tökéletesen roppanós legyen a végeredmény

Ha te is arra vágysz, hogy a főtt virslid ne repedjen szét, mégis istenien roppanós legyen, akkor a cikkünkben felsorolt pár dologra nagyon figyelj oda!
A reggelik koronázatlan királya
A virsli kétségkívül az egyik leggyakrabban fogyasztott és legnépszerűbb reggeli étel Magyarországon, nem véletlenül: egyszerű, gyorsan elkészíthető, és a gyerekek, valamint a felnőttek egyaránt szeretik, ráadásul alig igényel konyhai tudást. Szinte minden háztartásban megtalálható a hűtő mélyén, arra várva, hogy hirtelen ötlettől vezérelve előkerüljön. A virsli remekül illik a főtt tojáshoz, a mustárhoz, a kenyérhez, de sokan szeretik magában is, egy kis tormával vagy majonézzel. Létezik füstölt, bőrös, baromfihúsból készült vagy akár különlegesebb verziók is, például a sajttal töltött virsli. Mivel ezt az élelmiszert már eleve hőkezelt formában árusítják, ezért sokan hajlamosak arra, hogy a főzési folyamatot "túltolják". A legtöbben forrásban lévő vízbe dobják, majd percekig zubogtatják, mondván így biztos jól átfő, míg mások mikróban vagy serpenyőben "sütik" meg, ami még extrémebb módszer, hiszen gyakran kiszáradt, repedezett végeredményt kapunk. Pedig az igazság az, hogy a virsli valójában nem igényel főzést, legalábbis nem úgy, ahogy azt a legtöbben teszik. A túlforralt vagy túl sokáig hőkezelt virsli elveszíti ízét, levet ereszt, kiszárad vagy szétreped, és pont azt az élvezetet veszítjük el ezáltal, amiért annyira szeretjük.




























