Lifestyle

Valójában így lehet felbontani egy templomban kötött egyházi házasságot

Statisztikák szerint a szentségi házasságok stabilabb lábakon állnak és kisebb eséllyel futnak zátonyra. Ugyanakkor a templomi esküvő nem egy mágikus tabletta, az alapos felkészülés, hitgyakorlás ellenére is előfordulhat, hogy nem működik a kapcsolat.

A templomi esküvő nem egy varázsszer

Az Isten színe előtt kimondott eskü tényleg örökké szólna? A házasság hete után Orosz Lóránt ferences szerzetes, Mátraverebély-Szentkút kegyhelyigazgatója a Szentkút podcast legújabb részében arról beszélt, hogy az egyházi bíróság mi alapján érvényteleníti a házasságot és mi a gyakorlat az egyházban válás esetén. A világ rohanása és a sebzett kapcsolatok miatt egyre több a válások száma, és nehezebben tudnak a fiatalok hosszú távú, tartós kapcsolatot kialakítani. A tévhitek eloszlatása miatt az atya elmondta, mi az egyház gyakorlata a házasságok felbomlása esetén. A részletekért lapozd fel a galériát!

„Sajnos nincs abszolút biztosíték, hogy egy vallásos párnál nem megy tönkre a házasság, de az biztos, hogy ott nagyobb erőtartalékok vannak” – állítja a ferences szerzetes. Szerinte ahhoz, hogy egy házasság jól megalapozott legyen, az 1-2 éves jegyesség és egy alaposan felkészítő jegyesoktatás nélkülözhetetlen. A templomi esküvőt pedig csak gyakorló katolikusoknak ajánlja, az ugyanis nem egy varázsszer. A hitgyakorlás az, amely összetartja a párt akkor is, amikor már az egyéb kötelékek meglazulnak.
Kattints a további képekért!

Kevesen tudják, mi zajlott valójában a színfalak mögött Diana és Károly esküvője előtt: az akkor még csupán hercegi rangot viselő király két szóval zúzta össze a szívek királynőjének jövőjét és minden álmát.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Máté Krisztina és Bárdos András hosszú évekig dolgoztak a TV2 híradósaiként, emellett pedig számos más közismert tévés produkcióhoz is az arcukat adták. Végül mégis besokalltak, és úgy döntöttek,...
Lifestyle
Izgalmas szakmai bemutatók, szórakoztató, interaktív programok, szimulációs játékok és értékes nyeremények várják a családokat két áprilisi hétvégén a Camponában.
Fashion&Beauty
Szokásához hűen a Daalarna legújabb kollekciójával is teljesen ámulatba ejtett bennünket, a lélegzetelállító új kollekció mellett pedig az esküvői ruhamárka egy új vonallal is bővíti kínálatát.