Lifestyle

Valóban fogyaszt a citromos kávé? Döbbenetes a hatása

Itt az idő, hogy a teád mellett a kávédba is facsarj egy kis citromlevet. Ezeket a pozitív hatásokat ugyanis te sem akarod majd mellőzni.

Reggeli fekete egy kis csavarral

A legtöbben cukorral, édesítővel, mézzel, tejszínnel, vagy tejjel isszák a kávéjukat, ám elvétve előfordulhat az is, hogy valaki citromot kér az élénkítő italhoz. Lehet, hogy még nem is hallottál róla, de a citromos kávé olyan hatást gyakorol a szervezetre, ami miatt mindenképp érdemes néha beiktatni a savanyú gyümölcsöt az ízesítők közé. Itt nem az ízélmény a prioritás és nem is a rituálén van a hangsúly, hanem inkább azon, hogy a fejfájás enyhítése mellett akár még a plusz kilóktól is megszabadulhatsz. A részletekért lapozd fel a galériát!

Állítólag a kávé és a citrom csak együttesen képesek kifejteni jótékony hatásukat a fejfájás elleni harcban, ha pedig edzés előtt isszuk, akkor egyes kutatások szerint fokozza testünk zsírégetését. Lehetőség szerint hidegen igyuk, hiszen ilyenkor a szervezetnek plusz energiára van szüksége ahhoz, hogy felmelegítse a legurított kávét. Bár azt gondolnánk, hogy ez a nedű beindítja a bélmozgást, pont az ellenkezője jellemző, ugyanis megállítja a hasmenést is. Hab a tortán, hogy a kávé élénkítő hatása mellett még plusz C-vitaminhoz is juttatjuk szervezetünket.
Kattints a további képekért!

Létezik egy olyan étel, ami a kutatók szerint csökkentheti az lehízás kockázatát, de lefogyi is könnyebb vele, ha rendszeresen fogyasztunk belőle.

Leadfotó: 123RF

VIA

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Nicole Kidman időtlen szépségét évtizedek óta áhítattal csodálják rajongói, egy nemrégiben készült címlapfotó viszont igencsak nagy vitát indított útnak közöttük.
Sztárok
Azok a színészek, akik már egészen korán belecsöppennek a hollywoodi csillogás világába, gyakran egész életükön át hordozzák a fiatalkori hírnév okozta hatásokat. Ehhez hasonlóan indult a ma már...
Lifestyle
Kutatók szerint két olyan szuperélelmiszer is létezik, amely segíthet a demencia megelőzésében, csökkenti a korai halálozás kockázatát, sőt még a rákos megbetegedések kialakulása ellen is hatásos.