Lifestyle

Ha ezeket a jeleket látod, eljött az ideje, hogy lecseréld a vágódeszkádat

Tedd a szívedre a kezed: mikor vásároltál utoljára vágódeszkát? Bizonyára idejét sem tudod már, úgyhogy van egy rossz hírünk: jobb, ha menten lecseréled a régit, ugyanis az egészséged mehet rá, ha nem így teszel.

Érdemes résen lenni

A fa vágódeszka az egyik legtöbbet használt konyhai eszköz, hiszen rajta aprítunk konkrétan minden alapanyagot, melyekre a főzés során szükségünk lesz. Nem meglepő, hogy ilyen nagy fokú igénybevételnél hamar elhasználódik, ám az még nagyobb baj, hogy káros hatással is lehet az egészségünkre, ha nem cseréljük bizonyos időközönként. Persze jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mégis honnan kéne tudnunk, mégis hogyan és miben mérjük egy vágódeszka „szavatosságát”, szerencsére azonban mint mindig mindenre, erre is van jó megoldás – csupán figyelnünk kell az alábbi 4 jelre. Részletek a galériában!

Ha a vágódeszka kellemetlen bűzt áraszt, az annak a jele, hogy jócskán átvette a rajta felszeletelt alapanyagok szagát. Ennek eredete a deszka belsejébe jutott nedvességről árulkodik, amelyben könnyebben megtelepednek a baktériumok. Nem túl gusztusos…
Kattints a további képekért!

Közben persze még mindig itt van a nagy vita, hogy műanyag, vagy esetleg fa vágódeszkát válasszunk.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Nosalty

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Lifestyle
Sztárok
A herceg 8 év együttjárás után tette fel a nagy kérdést Katalinnak, de kiderült, hogy miért várakoztatta ennyi ideig szerelmét.
Lifestyle
Az Oroszlán fokozottan figyeljen oda az egészségére. Napi horoszkóp!
Sztárok
A Bad Boys univerzum gyakorlatilag neki köszönheti a legkultikusabb jelenetét, amikor Will Smith és Martin Lawrence rommá szívatja az ajtóban állva.