Lifestyle

Undorító! Mikroszkópos videó mutatja meg, mik másznak a szavatossági időn túl tárolt termékekben

Bár sok étel- és italtípus esetén szigorúak vagyunk a szavatossági idő betartásával, a teafiltereknél szinte figyelembe se vesszük a dátumot. Pedig ezzel nagy hibát követünk el.

Mikroszkóp alatt a lejárt teafilter

A legtöbb filteres tea hónapokig, ha nem évekig eláll, így hajlamosak vagyunk még a lejárati időn túl is felhasználni őket. Jobban mondva hajlamosak voltunk, ugyanis ha megnézed az alábbi videót, ezentúl te is leteszel erről a szokásról.

Egy TikTokon is népszerű növényorvos, aki Plantprotecting Rita néven oszt meg informatív és érdekes tartalmakat a természet titkaival kapcsolatban, elárulta, mi rejtőzhet azokban a filterekben, illetve teás zacskókban, amelyeket túl hosszú ideig tároltunk. A videóból kiderül, hogy a száraz, morzsolt és aprított növények csak úgy vonzzák az apró könyvtetveket, melyek abban a számukra tökéletes élettérben táplálkoznak, szaporodnak, ürítenek, sőt, még selymet is tudnak szőni. Az emberi szem számára csak mikroszkóppal látható rovarok nagyjából egy milliméter nagyságúak, rágó szájszervvel, illetve fejjel, torral és potrohhal rendelkeznek - írja a Blikk Rúzs.


Ám nem ez az egyetlen ok, amiért nem érdemes elfogyasztani a lejárt teát. Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Te próbáltad már a mazsolás vizet? Nos, sokan még csak nem is hallottak erről a csodaitalról, pedig hihetetlen, milyen hatást gyakorol egészségünkre és egész szervezetünkre nézve!
Sztárok
Noha Vilmos kicsivel mindig is népszerűbb volt öccsénél, Harrynél, van egy bizonyos dolog, ami miatt a trónörökösben lángra gyúlt a féltékenység a sussexi herceg iránt.
Lifestyle
Bár az ecetről sokan úgy gondolják, mindenhol is bevethető, ez egyáltalán nem így van, ugyanis savassága akár komoly és visszafordíthatatlan károkat is okozhat otthonunk berendezési tárgyaiban.