Újra freestyle futball világbajnok lett Szász Kitti

Egy meglehetősen szoros csatában idén is Szász Kitti bizonyult a legjobbnak a freestyle foci olaszországi döntőjében. Az eredményhirdetésnél, némi mókát követően, nem más, mint a világhírű futballista, Pippo Inzhaghi emelte a magasba a magyar versenyző kezét.

Kitti, engedd meg, hogy az elsők között gratuláljunk!

Nagyon köszönöm, sajnos nem volt rá lehetőségetek eddig, mert a rendezvényen elveszett a telefonom és csak tegnap kaptam vissza a számomat. Sok-sok telefonszámom és fotóm elveszett. Üröm az örömben.

Idézzük fel a hétvége kellemesebb epizódjait!

A csütörtöki selejtezőben négy csatám volt, ezeket sikerült megnyernem, így a pénteki három már csak formalitás volt. Igaz, egy csatát vesztettem, mert eltaktikáztam magamat, de ez már szerencsére nem befolyásolta a legjobb négy közé jutásomat. Délután volt egy fotózás, ahol a holland és a dél-afrikai lánnyal voltam „párban”.

Milyenek voltak a világbajnok olasz játékosok?

Szombat délután találkoztunk Fabio Cannavaróval, Filippo Inzaghival és Edgar Davids „fővédnökkel”. Nagyon kedvesek voltak, de nem sokat készültek az eseményre, ezért kérdezgették is a fiúkat a freestyle foci trükkökről. Nagyon jó hangulat volt, a szervezők délután mondták, hogy elfogyott az összes jegy estére, ami mindenkit még pluszban feldobott.

Milyen volt az amfiteátrum, mint helyszín?

Fantasztikus! Remekül érvényesült az atmoszféra, a szurkolók csodás hangulatot varázsoltak, folyamatosan buzdítottak minket. Kora este a backstage-ben tudtunk egy kicsit pihenni, ráhangolódni a versenyre, majd a mi perceink után innen néztük a fiúk küzdelmét.

Szombaton már keményebbek voltak ellenfelek?

Persze, az elődöntőkre már mindenki nagyon készült, minden idegszálával a feladatra koncentrált. Egy olasz zenekar melegítette be a közönséget előttünk, majd mi mentünk fel gyakorolni pár percre és már kezdődött is küzdelem! A másik ágon francia belharc volt, amit a tavalyi döntőbeli ellenfelem, Melody nyert meg. Nekem pedig a venezuelai-olasz Laurát kellett legyőznöm a döntőbe kerülésért, ami szerencsére könnyen ment, bár a zsűriben ülő világbajnok játékosoknál kicsit lejtett felé a pálya, nehezen búcsúztak tőle!

Mennyiben volt más az idei döntő Melody-val?

Tudtam, hogy nagyon erős akrobatikában és idén kimondva ebbe az irányba mozdult el a pontozás is, ezért nagyon sokat gyakoroltam, hogy be tudjak adni olyan „őrültebb” trükköket, amikkel eddig nem operáltam. Melody utolsó fél perce nagyon jól sikerült, ezért borzasztóan izgultam az eredményhirdetésnél, ráadásul Pippo Inzaghi nagyon lassan emelte fel a kezem, azt hittem viccel és egyszer csak felrántja Melody-ét! De nem, szerencsére az enyémet emelte a magasba!

Milyennek láttad a fiúk versenyét?

Ha nálunk, lányoknál hangsúlyoztam az akrobatikát, akkor azt mondanám, hogy a fiúk esetében a „show” az idei kulcsszó. Sajnos ezért esett ki Rocco is, mert már nem elég, hogy ő tudja a legjobb trükköket, mindezt el kell tudni adni a közönségnek és a zsűrinek egy rövid „show-műsor” keretében.
Nekem az brit srác Andrew Henderson teljesítménye tetszett a legjobban, ő a helyi menő, Günther Celli ellen esett ki, de ha tovább tud menni, talán még a későbbi győztes Takuda Kotarót is megverte volna!

Nézd meg a következő videót, melyben megnézheted hogyan védte meg Kitti a vb címét!

Oldalak