4 sikertényező, aminek segítségével könnyedén betarthatod a fogadalmaid

Emlékszel még erre a cikkre: Ha fogyni akarsz, ezzel a 3 fogadalommal csak rontasz a helyzeten? Itt a fogyás, az étkezés és a sport témakörét jártuk körbe, de most mentális terepre evezünk. Nézzük, mi az a 4 nélkülözhetetlen tényező, ami szükséges ahhoz, hogy képesek legyünk elérni a számunkra fontos célokat. Igazából azt is mondhatnánk, hogy íme a 4 sikertényező, ami a célod megvalósításához vezet! Felkészültél?

1. Bizonyosodj meg róla, hogy mérhető a célod

A mérhető alatt több mindent is értek. Többek között az időzítést, hogy mikorra tervezted be a célodhoz vezető út első lépését, és mikorra az utolsót. Amennyiben nem kötötted fix időponthoz, akár el is fújhatja az önmagadnak tett ígéreted a szél. Ha nincs időpont, akkor nincs terv, ha nincs terv, akkor csak üres ígéretek vannak. Ha komolyan gondolod, rendelj a célodhoz időpontokat. A mérhetőség egyéb formája a centiméterben (izom, zsír), kilométerben (sport csúcs), kilogrammban (fogyás) mért eredmény, ami visszaigazolja a sikered, vagy jelzi a kudarcod, amikor még nem szabad feladni.

Szóval a fogadalmadnak mérhetőnek kell lennie. Mindegy, hogyan méred, a lényeg, hogy tudd, mikor érsz el a célvonalhoz. Nem árt, ha tudod, mikor kell megünnepelned a sikered, nem?

2. Ne bonyolítsd túl!

Ne akarj valami monumetálisat véghezvinni, mert túl nagy lesz az elvárás és kevésbé kecsegtető az eredmény. Olyat tűzz ki, ami, még ha nehezen is, de megvalósítható. A cselekvés öröméért végzett tevékenység közben keletkező flow érzés is csak akkor érkezik, ha olyan kihívás elé állítod magad, amit képes vagy elérni. Szóval nem kell egyből hegyeket megmozgatni, az is elég, ha felmászol rájuk. A maximalizmus általában úgyis elégedetlenséghez vezet, nincsen semmi rossz az "elég jó"-ban sem. Hidd el, a kis lépések ereje összeadódik, megsokszorozódik, és egy idő után az a hegy is megmozdul.

A következő oldalon még két hasznos tipp vár!

Fotók: icingonthepavement.com, doherty.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!