6 dolog, amit mindenkinek meg kell tanulnia, mielőtt meghal

Az élet legfontosabb leckéit nem lehet a tankönyvekből kiolvasni; élmények, tapasztalatok, bukások, sikerek után nekünk kell rájönnünk, mi az, amit meg kell tanulnunk, mi az, ami nélkül nem élhetünk úgy, ahogy az elvárnánk magunktól. Nézzük, mi az a 6 dolog, ami nélkül nem lehetünk emberek az embertelenségben – Ady Endre után szabadon…

1. Vigyázz magadra!

Sokszor, sok embertől halljuk, hogy nincs értelme vigyáznunk magunkra, mert egyszer úgyis meghalunk, így inkább tomboljunk addig, amíg tudunk, és feszegessük a szervezetünk határait. Így érvel az, aki egészségtelen ételeket eszik, és mellőzi a kevésbé ízletes, de pozitív hatású fogásokat, vagy az, aki minden nap elszív 15 cigarettát, mivel nincs elég akaratereje a leszokáshoz. Ne kövesd a példájukat, tanulj meg odafigyelni magadra, és mindig gondolj a jövőre, ami te magad vagy – ha lemondasz bizonyos dolgokról önmagadért, később nem fogod megbánni.

2. Óvd a szeretteidet!

Nem sok minden és mindenki van ezen a világon, amire és akire számíthatunk, de a szeretteink – ha vigyázunk rájuk - ott lesznek velünk a legválságosabb pillanatokban. Ne hagyd, hogy az ellenségeskedés vagy a távolság szétválasszon titeket egymástól, mert később, amikor egyedül maradsz, nagyon megbánod. Az élet kegyetlen, és senkivel nem kivételezik – ne nehezítsd meg a saját dolgod, inkább használd ki a jót addig, ameddig csak lehet!

3. Mindig légy önmagad!

Sajnos olyan világban élünk, ahol a legtöbben úgy érzik: nem mutathatják meg, kik is ők valójában. Te soha ne ess ebbe a hibába, inkább tanuld meg értékelni és felvállalni önmagad, mert nincs rosszabb, mint amikor mást érzünk és mást mutatunk. Nem csak a környezetünket, de önmagunkat is becsapjuk ezzel, mert azt hisszük, így, hogy megmenekülünk a kritikák elől, boldog életet élhetünk. Pedig pont ettől leszünk boldogtalanok és elkeseredettek.

Fotó: freshphotography.com.au

Oldalak

Címkék:

Szólj hozzá Te is!