11 tény, amit csak az igazi rajongók tudnak a Disney hercegnőkről – Teszteld, te hányat ismertél már közülük!

Szereted a Disney meséket? Igen? Most kiderül, mennyire ismered a sztorikat – és a hercegnőket. Ezekkel a tényekkel ugyanis csak a legelvetemültebb rajongók lehetnek tisztában. Lássuk!

1. Hófehérke 14 éves a mesében

Bár a Disney hercegnők többsége nagyon fiatal, Hófehérke a maga 14 évével a legzsengébb közülük. Most már csak azt szeretnénk tudni, a herceg vajon mennyi idős - szerintetek?

2. Majdnem kivágták az egyik legnépszerűbb dalt A kis hableányból

A „Part of Your World” (magyarul „Vár rám a föld”) című számot annyira unalmasnak tartotta Jeffrey Katzenberg, a Disney akkori animációs főnöke, hogy úgy tervezte, kivágja a meséből. Azután jutott erre az érdekes következtetésre, hogy a tesztvetítésen az egyik gyerek kiöntötte a popcornját; hála Katzenberg munkatársainak, a dal megmenekült – nekünk például az egyik kedvencünk lett!

3. Pocahontas az egyetlen hercegnő, akit valós személyről mintáztak

Pocahontas, magyarosan Pokahontasz amerikai bennszülött indián nő a póheten törzsszövetség főnökének lánya volt; az 1500-as évek végén, az 1600-as évek elején élt. Bár a mese alkotói valamennyire támaszkodtak a valóságra a történet megírásakor, sok változtatást is eszközöltek; ha hitelesek akartak volna lenni, akkor például Pocahontas 11 éves korában ismerkedett volna meg John Smith-szel. A mesében ez nyilván nem így volt, mi azonban így is imádjuk a sztorit!

4. A hercegnők közül csak Hófehérkének van csillaga a Hírességek sétányán

Hófehérke karakterét 1988-ban érte az a megtiszteltetés, hogy csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán. Bár nem ő az egyetlen Disney alak, aki ezzel büszkélkedhet (Mickey egeret is megjutalmazták), az tény, hogy a hercegnők közül csak neki van ilyen elismerése.

Gifek: giphy.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!