Lifestyle

Tudtad? Ezért leszel pont 7 évig balszerencsés, ha összetörsz egy tükröt

Kíváncsi vagy honnan ered a babona és miért pont 7 év balszerencsét hoz rád? Akkor olvass tovább!

Miért pont 7 év szerencsétlenség?

Mindenki ismeri a babonát, miszerint ha egy tükör összetörik, akkor az univerzum automatikusan hét év szerencsétlenséggel "jutalmazza" az illetőt, akivel a baleset megtörtént. De elgondolkodtál már valaha azon, honnan ered ez a hiedelem és valójában miért pont ennyi ideig büntet bennünket a sors? Nos, mint kiderült, a mítosz - amit a következőkben bővebben taglalunk - egészen az ókori Rómáig nyúlik vissza. A részletek a galériában olvashatod!

Israel Drazin ókorral foglalkozó könyveiből kiderül, hogy a rómaiak úgy tartották, ha valaki belenéz a tükörbe, akkor nem csak saját képét, hanem lelkét is látja benne. Következésképp, ha a tárgy összetörik, akkor a lelkünk is összetörik.
Kattints a további képekért!

A digitális világ fejlődése és az átalakuló életstílusunk egyre újabb és újabb pszichológiai jelenségeket idéz elő, melyekre eddig sosem volt példa. Ilyen különös jelenségek közé tartozik a „popcorn agy” kifejezés is.

Leadfotó: 123RF

VIA

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.