Lifestyle

Kitalálod, mit rejt a Szabadság-szobor fáklyája?

Amerika egyik legikonikusabb látványossága hatalmas titkot rejt.

Tele van szimbólumokkal és titkokkal

Ha azt mondják neked, mondj három dolgot az Amerikai Egyesült Államokkal kapcsolatosan, tuti a New york-i Szabadság-szobor lesz az egyik. A popkultúrában is megjelenő, ikonikussá vált műalkotás Franciaország ajándéka volt Amerikának 1886-ban, és a két ország szövetségének emlékére készült az amerikai forradalom idején. A szobor mérete 93 méter, súlya 204 tonna. Kevesen vannak tisztában azzal, hogy a taláros női alak Libertast, a szabadság római istennőjét ábrázolja. A lábánál található a láncok és bilincsek a rabságból való kiszabadulást jelképezik.

Tudod, mi az, amit viszont még ennél is kevesebben tudnak? Hogy mit rejt a fáklyája!

Kattints a galériára!

A Szabadság-szobrot Auguste Bartholdi szobrász kitartása hozta létre. Önállóan gyűjtött pénzt rá, és egy ponton meggyőzte a francia kormányt: engedjék meg neki, hogy lottót szervezzen a hiányzó forrás összegyűjtésére. Az Egyesült Államokban jótékonysági előadásokkal, kiállításokkal, aukciókkal és boxmeccsekkel gyűjtötték a szükséges összeget.
Kattints a további képekért!

Elit klubok, kormányzati épületek, titkos pincék ókori leletekkel. Sok hely van a világon, amiket a legszigorúbban őriznek és ahová az átlagember nem térhet be. Csak megmutatni tudjuk azt a 7 helyet, ahová neked tilos a belépés!

leadkép: 123rf.com, forrás: lovethemaldives.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.