Lifestyle

Tudtad? Ez történik a repülőn, ha a levegőben kitörik egy ablaka

Ne aggódj, ilyen szinte sosem fordul elő… vagy mégis?

Izgalmak a felhők fölött

Sokak számára a repülés kifejezetten stresszes módja az utazásnak, bár igazi vészhelyzetek nagyon ritkán fordulnak elő. Ha mégis ilyesmi történik, az inkább a hajtóművel, vagy a motorral kapcsolatos, de sosem az ablakokkal. Kíváncsiak voltunk, mi történhet, ha az égen száguldozva éppen egy ablaküveg törik ki.

Néhányszor már előfordult

Kevés ilyen jellegű sztorit találtunk, de azért előfordult már, hogy repülés közben egy kitörött ablak miatt kellett kényszerleszállást végrehajtania egy gépnek. 1990-ben, a British Airways 5390-es járata során az egyik szélvédő panel elszakadt, és a repülőgép kapitánya majdnem kirepült a kabinból. Szerencsére egy utaskísérő az utolsó másodpercben elkapta a pilótát, és a gép leszállásáig fogta, így életben maradt. Hasonló esemény történt egy Airbus A319-es járat közepén 2018-ban, amikor egy szélvédő lerobbant. Szerencsére a gép másodpilótájának be volt kapcsolva a biztonsági öve, így nem szenvedett komolyabb sérülést.

Kíváncsi vagy mi történik ilyenkor a géppel? Lapozz!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Angela Levin királyi szakértő szerint Meghan Markle folyamatosan gyengíti Harry herceget, akinek rendre parancsokat is osztogat, amiket Károly fiatalabbik fia teljesít is.
Sztárok
Követői nem győzik dicsérni a gyönyörű műsorvezetőt, aki a napokban több fürdőruhában készült képet is megosztott magáról rajongói legnagyobb örömére.
Sztárok
2016-ban az egész világot sokkolta, amikor kiderült, hogy a tehetséges Anton Yelchin elhunyt, ám halálának körülményei még annál is borzalmasabbak és érthetetlenek, mint maga a tragédia ténye.