Sokan azonnal a lobogó, 100 fokos vizet öntik az instant kávéra – ez viszont hiba. A túl forró víz „megégeti” az instant kávéport, ami ettől keserű és égett ízű lehet. Ehelyett forrald fel a vizet, majd hagyd hűlni kb. 30 másodpercig, hogy 85-90 fokra csökkenjen a hőmérséklete. Így sokkal lágyabb, kerekebb ízű lesz a végeredmény. Ez az első és legfontosabb lépés a finomabb instant kávéhoz.
1/5
Fotó: Pinterest
Video Kulisszatitkok Solti Ádámtól: Őszintén beszélt a munkáról és a magánéletről
1. Ne forró vízzel öntsd fel
Sokan azonnal a lobogó, 100 fokos vizet öntik az instant kávéra – ez viszont hiba. A túl forró víz „megégeti” az instant kávéport, ami ettől keserű és égett ízű lehet. Ehelyett forrald fel a vizet, majd hagyd hűlni kb. 30 másodpercig, hogy 85-90 fokra csökkenjen a hőmérséklete. Így sokkal lágyabb, kerekebb ízű lesz a végeredmény. Ez az első és legfontosabb lépés a finomabb instant kávéhoz.