A koronavírus vetett véget a magyar vízilabdázó karrierjének

„Most jutottam el oda, hogy már tudok beszélni minderről elcsukló hang, könnyezés nélkül” – nyilatkozta az élsportoló. Tóth Kristóf, a 24 éves center súlyos, életveszélyes állapotba került a Covid-19 miatt. A fertőzést ugyan legyőzte, de az élsportot már nem folytathatja a medencében.

Legyőzte a koronavírust

Tavaly októberben derült ki, hogy az OSC-Újbuda vízilabdacsapatának 14 játékosából tíznek augusztus végén pozitív lett a koronavírus-tesztje. Köztük volt az akkor 24 éves center, Tóth Kristóf is, aki társaihoz hasonlóan eleinte könnyebb tünetekkel küzdött.

Otthoni karanténban vártam, hogy végre negatív tesztet produkáljak. Kicsit fájt a mellkasom, de ennek nem tulajdonítottam nagy jelentőséget. Egy szerdai napon nagyon elkezdett szúrni a jobb mellem alatt és a hátamon is, olyasmi volt, mint amikor a levegő beszorul. Nem tudtam aludni, nem találtam olyan pozíciót, amelyben jól éreztem volna magam, az ülés, állás sem segített. Hajnali egy körül felhívtam egy mentőszolgálatot és megkérdeztem, mit tegyek. Azt tanácsolták, hogy vegyek be két Algopyrint és próbáljak aludni. Így is tettem és valóban el is múlt a fájdalom, de másnap kezdődött megint, s a délutáni, esti órákra tovább erősödött. A csapatorvossal és a családom tagjaival konzultálva arra jutottunk, hogy pénteken reggel bemegyek a Szent László kórházba, nézzék meg, hogy mi van velem” – nyilatkozta a pólós tavaly októberben a vlv-nek.

Így is történt, a kórházban azonban a sportoló vérvizsgálatának eredménye és a vérképe szörnyű értékeket mutatott, majd kiderült, hogy kétoldali masszív tüdőembólia a diagnózis, egészen pontosan a Covid-vírus, a tüdőembólia és a tüdőgyulladás hármas hatása alatt volt a pólós, akinek másfél hétig segíteni kellett a légzését a kórházban. Összesen három hetet és három napot töltött a kórházban. Akkor azt mondta: „Fogalmazhatok úgy, hogy kaptam egy új életet, nagy szerencsém volt”.

Az októberi beszélgetés során még azt mondta, hogy ha vissza is térek a medencébe, ez egy nagyon hosszú folyamat lesz. Senki nem tudta megmondani, hogy meddig tart a rehabilitáció, amit nem szabad siettetni. Most azonban már arról beszélt, hogy bár legyőzte a koronavírust, a karrierje 25 évesen véget ért.

Cikkünk folytatódik, lapozz a következő oldalra!

Fotó: vlv.hu

Oldalak