5 híres történelmi alak, akiket valójában boszorkánynak tartottak

Összeállításunkban most olyan történelmi személyeket mutatunk be, akiket boszorkányként, mágusként bélyegeztek meg életükben.

Kegyetlen módszerek

Rémisztő estékre

Ha szereted a korántsem hétköznapi, misztikus történeteket és a démoni lényektől sem ráz ki a hideg, akkor a VIASAT6-on januárban megnézheted az országos premierként érkező Árnyvadászok: A végzet ereklyéi című sorozat első epizódját, amelyben egy fiatal démonvadász, Clary Frey félelmetes és izgalmas kalandokat él át.

A boszorkány fogalom már régóta történelmünk részét képezi, hiszen az ördöggel paktumot kötött emberi alakok már az ókori és középkori hiedelemvilágban is megjelentek. Rengeteg történetet hallhattunk már mágia gyakorlásával megvádolt nőkről és férfiakról, ám mindegyikükben közös, hogy több száz év kellett ártatlanságuk bizonyításához. Az Európában a 15- és a 17. század között zajló boszorkányvadászat alatt – becslések szerint – több mint 40 000 embert végeztek ki boszorkányságért. Az elítéltek leggyakoribb kivégzési módja a lógás, fulladás vagy az élve elégetés volt. Számos történelmi alakot is megvádoltak a boszorkánysággal, ezeket mutatjuk most meg! Lapozz!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!