Csodás környezet, nyugalmas élet - Ha most költöznénk, csakis ide!

A főváros nyugati kapujában nem csak hazánk legkülönlegesebb, hanem Közép-Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztése zajlik. Ez a Tópark, melyet komplexitása, világszínvonalú városközpont koncepciója teszi egyedivé és különlegessé és megismételhetetlenné. (x)

A Tópark nem csupán egy épület komplexum, hanem az ország első “Város a Városban” ingatlanfejlesztése, ahol valamennyi városi funkció megjelenik. Hatalmas előnye, hogy a belváros zsúfoltságával és egészségtelen környezetével szemben teret, jó életminőséget, változatosságot biztosít azoknak, akik ott élnek, dolgoznak.

Belvárosi miliő a városon kívül

Nem csak a jelenre, hanem a jövőre is koncentrál a Tópark „BE MY CITY”, hisz a környezettudatosság is fontos alappillére a fejlesztésnek. Különös értéke az is, hogy egy olyan mini city születik, ahol nem uniformizált házak, hanem különböző stílusok jegyeit magukon viselő különleges épületek váltják egymást. Közöttük pedig egy Váci utca hosszúságú, belső passzázs húzódik, s az erre néző homlokzatok is hasonlóképpen változatos képet mutatnak.

Találkozhatunk Bécs, Párizs, London vagy Berlin építészeti stílusával, de a múlt század eleji Budapestet idéző szecessziós vagy éppen art deco stílusú házzal is. Mindezzel a fejlesztő nem titkolt célja, hogy patinás belvárosi miliőt varázsoljon a városon kívülre. De nemcsak e miatt érezheti magát bárki a belvárosban, minden egyéb városias funkció is megtalálható lesz a Tóparkban: tömegközlekedés, kulturális és sportolási lehetőségek, kávézók, éttermek, szálloda, konferenciaközpont, orvosi rendelő sőt még egy magán és egy önkormányzati óvoda is.

Szuper közlekedés

A jó megközelíthetőség érdekében kiépült több közvetlen autópálya lehajtó, teljes belső úthálózat, városiasan kiépített buszmegállókkal, taxi drosztokkal, bicikli utakkal, de találkozhatunk itt aluljáróval, futópályával, sőt játszótérrel is. A tömegközlekedők ki és bejutását a 4-es metró kelenföldi végállomásától BKK-s bérlettel használható közvetlen buszjárat biztosítja - így gyakorlatilag 10 perc alatt be lehet érni a városba.

Különlegesen jó ár-érték arány

A komplex ingatlanfejlesztésen belül 350 lakás épül fel, két ütemben. Az első ütemben nyár végén már költözhető 240 lakás változatos méretekben, igen magas műszaki színvonalon épült. A keresleti piac rábólintott a Tópark lakáskoncepciójára, hisz az első ütem új otthonainak háromnegyede alig pár hónap alatt már el is kelt. Az ok pedig a különlegesen jó ár és értékarány, valamint az átlagosnál jóval magasabb műszaki tartalom és az energia-megtakarítási megoldások. Az otthonok egy része közvetlenül a tóra néz, de a többi lakás is zöldre tájolt, hiszen az épületek között mindenütt hatalmas zöldterületeket alakítottak ki.

Az irodaterületek is szerves részét képezik a Tóparknak. Egy alaposan végiggondolt koncepció eredménye az itt kialakuló több épületben elhelyezkedő összesen 55 ezer négyzetméternyi bérbe vehető legmagasabb kategóriájú irodaterület. Az alapfilozófiája, hogy elébe menjen a bérlők igényeinek, s egyszerre biztosítsa az egészséges, a zöld környezet, és a városi lét valamennyi kényelmét és előnyét - amire a sűrűn beépített városbelsőben már nincs lehetőség. Az 1000 és 2000 négyzetméter közötti szintterületek a racionális téralakítás miatt - nagyon jól oszthatóvá is teszi az épületeket.

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!