Csempészd bele a rántottába ezt az titkos hozzávalót, és a végeredmény krémesebb lesz, mint valaha

A rántotta készítése elsőre egyszerűnek tűnik, és valóban nem igényel különösebb szakértelmet – ám mégis van egy apró, de annál lényegesebb titok, ami teljesen új szintre emelheti ezt a klasszikus fogást.
Ellenállhatatlan lesz az állaga
A tojás maga egy rendkívül sokoldalú, tápláló alapanyag, ami egyetlen háztartásból sem hiányozhat: fehérjében gazdag, emellett tartalmazza az esszenciális vitaminokat, ásványi anyagokat és egészséges zsírokat is, ráadásul ey darab tojás körülbelül 72–80 kalóriát tartalmaz, így ideális része lehet bármelyik étkezésnek. Rántottaként villámgyorsan elkészül, reggelire, ebédre vagy vacsorára egyaránt tökéletes, és könnyen párosítható füstölt lazaccal, sonkával, virslivel, kolbásszal, pirítóssal vagy akár egy klasszikus angol reggelivel. Mégis, ha a tojáshoz csak tejet adunk, az ízvilág gyakran semleges, sőt, néha kissé gumis állagú lehet az elkészült étel. A Real Simple gasztroportál szakértői szerint a rántotta valódi minősége már az előkészületeknél eldől: az, hogy az elkészült tojás milyen lesz – száraz és rágós, vagy lágyan krémes és ízletes –, leginkább attól függ, hogyan bánunk vele már a serpenyőbe kerülés előtt. És itt jön képbe az igazi Jolly Joker, titkos összetevő, ami nemcsak selymesebb állagot ad, de enyhén pikáns ízt is kölcsönöz az ételnek, ami tökéletesen harmonizál akár húsokkal, akár sajttal kínáljuk.





























