Élelmiszerbiztonsági szakértők figyelmeztetnek: óriási veszélynek teszed ki magad, ha így tárolod a tojást

Nem is gondolnád, mennyire veszélyes lehet, ha rosszul tárolod a tojást – viszont ha alaposan odafigyelsz néhány alapvető szabályra, elkerülheted az ételmérgezés kockázatát.
Nem árt óvatosnak lenni
A tojás sok háztartás egyik alapélelmiszere, hiszen mindenfajta reggeli és sütemény elengedhetetlen hozzávalója, emellett sokoldalúan felhasználható más fogásokhoz is – ott van például a rakott krumpli, ami elképzelhetetlen nélküle, de ki ne szeretné például a pirítósra kent tojáskrémet, vagy az olaszok közkedvelt omlettjét, a frittatát? Nos, éppen ezért gyakran alábecsüljük, milyen veszélyeket rejthet, ha nem megfelelően tároljuk ezt az elsőrangú fehérjeforrást. Több szakértő is felhívta a figyelmet: akár komoly egészségügyi kockázatot is jelenthet, ha bizonyos alapszabályokra nem ügyelünk rendesen – sajnos, a legtöbben nem is sejtik, hogy egy-egy apró, teljesen hétköznapi hiba is elegendő lehet ahhoz, hogy ételmérgezést okozzunk saját magunknak – még akkor is, ha a tojással látszólag nincs semmi probléma. A részletekért olvass tovább a galériában!
Leadfotó: 123rf
Forrás: Mirror