Az oldat úgy működik, hogy mikor a víz a tojás felületén elpárolog, a nátrium-szilikát egy áttetsző, légmentes, vízálló réteget képez a héjon. Ez a réteg elzárja a külvilág levegőjét, baktériumait, gombáit, és megőrzi a tojás természetes nedvességtartalmát. Így a tojás szobahőmérsékleten akár 6 hónapig (de egyes források szerint akár 12–18 hónapig is) eltartható, anélkül hogy a minősége látványosan romlana.
2/3
Fotó: Pinterest
Video Itt a nagy 2026-os szerelmi horoszkóp: érzelmi áttörések éve jön
Az oldat úgy működik, hogy mikor a víz a tojás felületén elpárolog, a nátrium-szilikát egy áttetsző, légmentes, vízálló réteget képez a héjon. Ez a réteg elzárja a külvilág levegőjét, baktériumait, gombáit, és megőrzi a tojás természetes nedvességtartalmát. Így a tojás szobahőmérsékleten akár 6 hónapig (de egyes források szerint akár 12–18 hónapig is) eltartható, anélkül hogy a minősége látványosan romlana.