Akár 6 hónapig is eláll a tojás, ha így tárolod: csak egyetlen dologra lesz hozzá szükséged

Gondoltad volna, hogy fél évig is frissen tarthatod a tojást egy meglepő dolog segítségével, amiről sokan nem is hallottak? Nos, cikkünkből most megismerheted ezt a furfangos és érdekes trükköt!
Hallottál már erről a tárolási módszerről?
A friss tojás iránti vágy szinte minden háztartásban megvan, különösen azoknál, akik szeretik a főtt vagy a rántott verziót, és süteményeket vagy más konyhai finomságot is gyakran készítenek tojásból. A probléma csak az, hogy a frissesség viszonylagos fogalom, és a bolti tojások – kiváltképp, ha nem hűtőben tárolod őket – gyorsabban veszíthetnek minőségükből, mint hinnéd. Ráadásul, ha nagyobb mennyiségben rendelkezel tojással (például saját tyúkok által), gyakran előfordul, hogy nem mindet használod fel időben. A materiális pazarlás mellett a minőségi romlás is bosszantó lehet: a tojás sárgája folyósabbá válik, az íze nem lesz olyan, mint kéne, a fehérje pedig vékonyabb lesz , és a legrosszabb esetben meg is romlik. Sokan ezért a hűtőszekrényben tárolják a tojásokat, de egy átmeneti áramszünet vagy hibás hűtés könnyen katasztrófához vezethet. Alternatív megoldások segíthetnek, de ezekhez több eszköz, idő és energia szükséges, nem beszélve a tojás szerkezetének és ízének változásáról. Erre kínál igazán elegáns megoldást az úgynevezett „water glass” módszer, amely csak egyetlen hozzávalón alapul, ami egyszerre biztonságos, természetes és hatékony. Mindezt úgy, hogy nem igényel áramot, külön eszközöket, és a használata után a tojás több hónapig is friss marad. Galériánkból megtudhatod, miről is van szó pontosan!
Leadfotó: 123rf






























