Nagy bajod is lehet abból, ha nem így tárolod a tojásokat: az egészségedet kockáztatod
A tojás nagyon jó tápértékű alapanyag, melyből rengeteg féle ételt készíthetünk. Megfelelő tárolására fokozottan kell ügyelni, ugyanis könnyen az egészségünk láthatja kárát, ha nem így teszünk.
Légy óvatos!
A tojás az egyik leggyakrabban előforduló alapanyag, amely szinte mindenki otthonában megtalálható. A konyhai praktikák széles skálájában szerepel, emellett számtalan recept egyik fő komponense: ízletes, változatos reggeli is készülhet belőle, de főételek, sütemények, valamint mártások fontos összetevője is egyben. Ezen kívül kiváló fehérjeforrás, és rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaz, így a mindennapi étrend fontos részét képezi. Ám annak érdekében, hogy ne legyenek egészségügyi gondjaink, kiemelten fontos az ideális tárolás; galériánkban eláruljuk, mire kell figyelni, ha szeretnénk elkerülni a tojás okozta megbetegedést:
A tojás a legérzékenyebb alapanyagok közé tartozik, hiszen könnyik törik, a belőle készült ételek pedig hamar megromlanak. Annál pedig kevés dühítőbb dolog van, mikor túl későn jövünk rá, hogy a hűtőszekrényből kivett tojások már nem felhasználhatók.
Leadfotó: 123rf
Forrás: mindmegette.hu