Lifestyle

5 jel, hogy a pároddal valóban készen álltok a házasságra

Mennyi időnek érdemes eltelnie egy kapcsolatban, mielőtt kimondanátok a boldogító igent? Nos egy párterapeuta szerint teljesen mindegy, árulkodó jelek viszont vannak, amik arra utalnak, készen álltok a következő nagy lépésre.

Boldogító igen...de mikor?

Vannak, akik egész életüket azzal töltik, hogy az esküvőjük napjáról álmodoznak, de olyanok is akadnak, akik egészen addig nem törődnek a házasság gondolatával, amíg meg nem találják azt a bizonyos embert, akivel el tudják képzelni a közös jövőt. Bárhogy is vélekedtek a kérdésről, nehéz lehet eldönteni, hogy pontosan mikor álltok készen a nagy lépésre. April Eldemire, a floridai Fort Lauderdale-ben praktizáló engedéllyel rendelkező házasság- és családterapeuta azt mondja az Insidernek, hogy bár vannak olyan kapcsolatok, amelyek akkor működnek igazán, ha teljes gőzzel haladnak előre, és ők általában korán el is határozzák, hogy házasságot kötnek, ez a legtöbb párnak némi időt igényel. Elvégre az alap ötlet szerint ez egy életre szóló döntés lenne...

Ahelyett, hogy az együtt töltött idő szigorú hosszára összpontosítanátok, Eldemire szerint öt jelre kell figyelni, amiből megtudhatjátok, készen álltok-e ily módon összekötni az életeteket.

Részletek a galériában!

1. Túl vagy a rajongás időszakán A legtöbb pár átesik a nászút szakaszon, amely néhány hónaptól több mint egy évig terjedhet. Még ha tovább is tart – mondta Eldemire – kulcsfontosságú, hogy túllépjünk ezen a szakaszon, és különbséget tudjunk tenni a rajongás, a szerelem és az elkötelezettség valódi, mély érzései között. "A rajongás jele, ha úgy érzed, hogy nem tudsz élni a párod nélkül és szinte felemésztenek ezek a gondolatok" - mondta Eldemire. "Szívesen feláldozod a saját értékeidet és szükségleteidet, mindent feladva a kapcsolatért." Noha a nászút buborék kipukkanása kellemetlen lehet, az első közös harcok létfontosságú információkkal szolgálnak arról, hogy milyen lehet a jövőbeli életetek. "Általában azok a kihívások, amelyekkel a párok korán szembesülnek, azok az állandó kihívások, amelyek soha nem fognak változni" - mondta. Csak tudni kell irányítani őket. Ilyenkor el kell döntened, hogy együtt tudsz-e élni ezekkel a hibákkal és nézeteltérésekkel.
Kattints a további képekért!

A kötődés minden szülő-gyerek kapcsolatban fontos, ugyanakkor fel kell ismerni hol a határ, mielőtt még túl késő lesz.

Leadfotó: 123rf.com

Business Insider

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...