A profi séfek szerint ezért kerül tojáshéj az ételbe, te is rosszul töröd fel?

A tojásfeltörésnek van egy bizonyos technikája. Ez persze nem jelenti azt, hogy a profi séfek sem hibáznak olykor, de kevés a valószínűsége.
Így te is el tudod kerülni a kellemetlen konyhai malőrt
A tojás az egyik legegyszerűbb, mégis legösszetettebb élelmiszer, amelyet az emberiség valaha is fogyasztott. Nemcsak tápanyagokban gazdag, hanem kulináris szempontból is sokoldalúan felhasználható. Fontos reggelik alapja, de sütemények, tészták, mártások, panírok és főételek nélkülözhetetlen összetevője is.
Igazi tápanyagbomba, mivel egy közepes méretű tojás körülbelül 70–80 kalóriát tartalmaz, de emellett számos létfontosságú vitamin és ásványi anyag van benne. A tojásfehérje kiváló minőségű, teljes értékű fehérjét tartalmaz, amely az összes esszenciális aminosavat biztosítja. Ritka természetes forrása a D-vitaminnak, valamint a B12-vitaminnak is. Ott van még benne a kolin, ami az agyfejlődéshez és májműködéshez nélkülözhetetlen tápanyag.
A tojás emellett alacsony szénhidráttartalmú, és jóllakottságérzetet biztosít, így diétázók számára is ideális. Korábban sokan tartottak a tojás koleszterintartalmától, de a legújabb kutatások szerint a mérsékelt tojásfogyasztás (napi 1–2 darab) nem növeli jelentősen a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát egészséges embereknél.
Sokan félnek a tojás feltörésétől, de a galériánkban megmutatjuk, hogy mit tanácsolnak ehhez a profi séfek. Ha követitek a módszereiket, szinte soha többé nem fog héj kerülni az ételbe.

































